Diada a casa

Tres de vuit amb el fons d'armari dels Bordegassos a la Diada Salvany

La colla de Vilanova revalida el millor castell de l'any tot i les baixes

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-09-2018 20:20 Lectures 2629
Tres de vuit amb el fons d'armari dels Bordegassos a la Diada Salvany. Maite Gomà

Tres de vuit amb el fons d'armari dels Bordegassos a la Diada Salvany. Maite Gomà

El retorn de l'aturada estiuenca no va ser senzill per als Bordegassos de Vilanova. Diverses baixes van obligar la colla a endarrerir més del previst els vuit pisos i rodar conformar-se amb els set pisos durant les primeres quatre cites de la segona meitat de la temporada. Però els de la camisa groc terrós també han aprofitat les baixes per seguir treballant els seus grans castells amb castellers nous o que fins ara no tenien tant protagonisme. El resultat de la feina s'ha traslladat a la plaça de les Cols aquest diumenge amb motiu de la Diada Albert Salvany, amb un tres de vuit descarregat en què tronc, canalla i pinya han demostrat una gran confiança en el potencial de la colla. Malgrat les dificultats, els Bordegassos han revalidat l seu actual sostre de la temporada. La diada també ha tingut com a moment destacat el tres de nou descarregat pels Castellers de Sants.

La dotzena edició de la diada que ret homenatge a l'històric cap de colla dels Bordegassos ha començat amb la colla amfitriona apostant amb valentia pel tres de vuit. Després dels pilars de salutació —el vilanoví, com és tradició, parat a segons per Albert Salvany fill— la colla de Vilanova ha atacat el tres de vuit. Des de bon començament s'ha vist que el castell tenia bona mida i la mantenia a mesura que pujava. Ha arribat a col·locar aixecador, però al darrer moment l'enxaneta no ha tingut prou confiança per fer la passada. Un cop descarregats els nervis, la colla hi ha tornat i, malgrat que l'estructura pujava més rebregada, aquest cop tots els més menuts se l'han cregut. Poc abans de la carregada un dels rengles del tres ha començat a treballar en una posició força incòmoda, però en tot moment ha sabut gestionar la situació. A la descarregada els vilanovins han tret el caràcter per mantenir sota control el segon tres de vuit de l'any. En aquest tres s'hi estrenaven dues quints i també hi havia un canvi forçat a terços.

A segona ronda els Bordegassos han afrontat la torre de set. Un altre castell els groc terrós han hagut d'afrontar amb novetats. S'hi ha estrenat un segon i una quart, però també hi havia un canvi forçat a terços i un altre a quarts.. Per tancar la diada, un cinc de set tranquil que va donar pas al vano de cinc. Abans dels pilars, amb el suport de les dues colles convidades, els Bordegassos han aprofitat per fer una prova de torre de vuit, amb tot el folre dalt, en què han col·locat els quints dalt i els dosos a la seva esquena. Ara els Bordegassos disposen de tres setmanes per polir detalls si aspiren a dur aquest castell com a plat fort per al Concurs de Castells. La clau estarà en el volum de camises que s'apleguin al pati d'assaig.

Pel que fa a les colles convidades, els Castellers de Sants s'han sumat al llistat de colles que han fet castells de nou a Vilanova, descarregant la torre de vuit, el tres de nou i el quatre de vuit. Els Castellers de Lleida han descarregat la torre de set i el cinc de set. A segona ronda s'han encallat amb el quatre de vuit, que han desmuntat dos cops.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No