Cicle documental

No tenim un pla(neta) B

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-09-2018 12:14 Lectures 1306
Docs for Action 2018. Eix

Docs for Action 2018. Eix

Amb el lema "No tenim un pla(neta) B", el grup de consum La Vinagreta organitza la tercera edició del cicle de documentals DOCS FOR ACTION 2018 (DFA2018).
 
L'objectiu del cicle és denunciar i debatre els impactes ambientals, socials i econòmics de l’actual model de consum i explorar alternatives més respectuoses amb el medi ambient i les persones.
 
El DFA2018 es presentarà el proper divendres 21 de setembre a les 23 hores al Bar Italia (Plaça de les Cols, 10B de Vilanova i la Geltrú) amb una festa oberta a tothom.
 
La programació del DFA2018 consta de tres documentals relacionats amb els tres àmbits que inspiren el cicle de La Vinagreta: consum, medi ambient i activisme. Començarà el 28 de setembre amb el documental A plastic ocean​, una radiografia de la contaminació oceànica i del comportament humà. El 12 d’octubre es projectarà When two worlds collide​, una història sobre l’explotació dels recursos naturals i la lluita dels pobles indígenes. El cicle finalitzarà el 16 de novembre amb el documental Food Coop​, que ens apropa a la revolució dels supermercats cooperatius.
 
Després de cada projecció, s’obrirà un espai de debat entre tots els assistents amb la presència d’experts i entitats relacionades amb les temàtiques plantejades als documentals. En aquest espai es debatran els dubtes i les inquietuds que sorgeixin a partir del documental  posant èmfasi en alternatives i iniciatives que s'estan desenvolupant o que es podrien desenvolupar a escala local per fer un món més just i sostenible. Enguany comptarem amb Fernando Fernández de Greenpeace; amb Marc Gavaldà, ambientòleg i activista expert en  conflictes ambientals del petroli que afecten els pobles de l’Amazonia i la Patagonia; i amb Diana Amigó del Mercat Cooperatiu Ecològic, una iniciativa impulsada des de la cooperativa Opcions Consum Responsable i Quèviure.
 
Les projeccions dels documentals tindran lloc en divendres al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú a les 20:30h (la taquilla obrirà a les 20:00h) i el preu de l’entrada és de 5€ (*).
 
NOVETATS DEL DFA 2018
 
Enguany, La Vinagreta incorpora la moneda social i l’entrada es podrà pagar també en turutes gràcies a la col·laboració amb l’associació Ecol3VNG. (*) Per a les persones sòcies de l’entitat, el preu de l’entrada serà de 3€ + 2 turutes.
 
En aquesta edició del DFA2018 i aprofitant la projecció del documental A plastic ocean​, es presentaran les novetats del projecte del Caramel Sostenible, una iniciativa en col·laboració amb la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) amb l’objectiu de reduir la generació de residus i l’impacte ambiental del Carnaval de Vilanova. I per ampliar les sinèrgies dins del territori, enguany el DFA2018 també col·labora amb Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf en el marc de la projecció de Food Coop que descriu la vida i funcionament d'una de les cooperatives més famoses d'Estats Units, ubicada al cor de Brooklyn.
 
Entre el públic assistent al DFA2018 se sortejarà, a cada projecció, un llibre sobre la temàtica del documental, gràcies a la col·laboració de la llibreria Llorens Llibres. També se sortejaran un total 4 abonaments de 3 mesos per assistir a les projeccions del Cineclub Sala1.
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No