SLATIX SITGES COCOON

El Festival de Sitges presentarà la realitat virtual més innovadora

Entre les peces que es podran veure en aquesta edició destaquen el segon episodi de la sèrie ‘Campfire Creepers: Midnight March’ i la canadenca ‘Jurassic World Blue’

Redacció Sitges 24-09-2018 18:35 Lectures 2310
El Festival de Sitges presentarà la realitat virtual més innovadora. EIX

El Festival de Sitges presentarà la realitat virtual més innovadora. EIX

La plataforma de venda d’entrades amb criptomoneda, Slatix, patrocinador principal de la 51ª edició del Festival de Sitges, dóna nom enguany a la secció VR 360. Sitges aposta per les noves tecnologies, i per segon any consecutiu comptarà amb una secció oficial a competició dedicada exclusivament a experiències de realitat virtual, procedents de tot el món. El públic podrà gaudir de forma ininterrompuda i gratuïta de 21 peces a competició, que valorarà un prestigiós jurat encapçalat pel director de cinema Paco Plaza.

Un total de 21 peces a competició, conformen la Slatix Sitges Cocoon, entre les que destaquen el segon episodi de la sèrie Campfire Creepers: Midnight March, dirigit pel mestre del terror Alexandre Aja, que ja l’any passat va presentar, en primícia mundial, el primer episodi de Campfire Creepers. Les sèries arriben amb força al terreny de la realitat virtual. Es podran veure també els dos primers episodis de Space Explorers: A New Dawn & Taking Flight, una ambiciosa sèrie documental, produïda per Felix Lajeunesse i Paul Raphael, cofundadors i directors creatius de la prestigiosa companyia, amb seu a Montreal, Felix & Paul Studios. Una sèrie narrada per l’actriu Brie Larson, que després del seu Oscar es convertirà en la propera Capitana Marvel. I de la mateixa companyia canadenca també es podrà veure la peça Jurassic World Blue, on els dinosaures de l’illa de Nublar han d’enfrontar-se a diferents amenaces de proporcions èpiques per sobreviure.

Els espectadors de Sitges 2018 gaudiran també de l’espectacular producció japonesa Ghost in the Shell Virtual Reality Diver, de Production IG; de la hipnòtica història real sobre l’abducció alienígena amb Dinner Party;  o de la pertorbadora peça, en la línia de Funny Games, Deerbrook, de la productora i distribuïdora Dark Corner, que per tercer any ofereixen les novetats del gènere de terror en realitat virtual al Festival.

La Slatix Sitges Cocoon comptarà amb diverses premières mundials, com l’experiència canadenca Wetigo, la nord-americana Diary of a Madman, i la producció catalana La otra vida, del jove director de l’ESCAC, Ibai Abad. La secció també comptarà amb treballs de caràcter més independent, com la producció coreana Horomaru; la britànica Mirror Mar, i la taiwanesa  The Tag-Along VR, que prometen emocions intenses als espectadors més valents. A més, per no perdre el sentit de l’humor, es podrà veure la producció taiwanesa Your Spiritual Temple Sucks.

El jurat d’aquesta edició està format pel destacat director de cinema, Paco Plaza, que el 2017 va estrenar, amb gran èxit, Verónica –que enguany recupera la secció Brigadoon–; la fundadora del laboratori de cinema i tecnologies emergents Garage Stories, Marta Ordeig; i el prolífic productor, compositor i dissenyador, Zlaya Loud, que amb la companyia Mach1 està darrera d’algunes de les bandes sonores més importants del panorama de la realitat virtual, com Alien: Covenant in Utero, The Martian VR o Mr.  Robot VR, experiència que es va poder veure fa dos anys al Festival. Els tres tindran la difícil decisió d’escollir la millor experiència VR 360 de Sitges 2018.

Instal·lacions, tallers i trobades

La Slatix Sitges Cocoon també apadrinarà diverses instal·lacions, tallers, trobades i activitats relacionades amb les diferents classes de realitat virtual que existeixen actualment. Una de les més esperades és la instal·lació a la carpa de Movistar+ VR Virtual Hero, que presenta l’experiència interactiva de la sèrie d’anime Virtual Hero, de Rubius, Virtual Hero VR, una apassionant i desenfadada oportunitat d’entrar a l’habitació de Rubius a través d’un avatar que el públic tindrà la possibilitat de crear. Rubius, el youtuber espanyol més influent del planeta, assistirà al Festival de Sitges per a inaugurar aquesta instal·lació que estarà oberta, de forma gratuïta, des del dissabte 6 d’octubre a les onze del matí, fins a la cloenda del Festival.

El diumenge 7 d’octubre el públic podrà assistir a diferents tallers relacionats amb les experiències interactives que es presenten per primera vegada a Sitges. És el cas de la terrorífica Don’t Look Back, creada a Barcelona, a càrrec de Patricia M. Val i Adrián Ruiz del Cerro, fundadors de Futura VR Studios, que l’any passat atemorien als espectadors de Sitges amb el curt en 360, Portal. Per un altre costat, l’expert en el sector VR, Roberto Romero, parlarà del vídeojoc que ha creat per Play Station VR, Legends of Catalonia, produït per Virtual Voyagers i Aftershare.tv amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme.

Els interessats en el futur de la realitat virtual i de les experiències immersives, que ofereix aquest nou mitjà, poden inscriure’s a un taller de creació de continguts en VR360, que començarà el dilluns 8 d’octubre –les inscripcions es poden fer fins al 5 d’octubre- i finalitzarà amb la projecció del curts realitzats dins de la Slatix Sitges Cocoon, la tarda del dissabte 13 d’octubre. Una iniciativa que es realitza en col·laboració amb Marta Ordeig, fundadora de Garatge Stories. Les inscripcions es poden fer a través del web: www.garagestories.org/sitgesfilmfestival.

Espais i accés

Les projeccions tindran lloc a la sala de cine VR ubicada al Centre Cultural Miramar, on a través de telèfons mòbils i ulleres GEAR VR de Samsung –col·laborador tecnològic del Festival– l’espectador podrà gaudir d’experiències inmersives.

L’entrada a tots els espais, projeccions i activitats és totalment gratuïta. Per facilitar l’accés, a primera hora del matí, el públic podrà recollir una entrada per a la sessió en horari disponible que més li convingui. Seran sessions de 45 minuts, on l’espectador podrà escollir els continguts que més l’interessin.  

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No