Música

L’elegància del rock amb Güru i David Palau: “Sóc un malalt de la música”

Aquest divendres Güru tanca la gira del seu tercer disc, Red, amb un repertori al gust del públic, els seus èxits i el millor del rock nacional en escena

Bàrbara Scuderi Vilafranca del Penedès 27-09-2018 19:09 Lectures 2823

Güru, la banda del rock més elegant i madura del país, tanca aquest divendres una intensa gira amb el seu tercer disc, Red, amb el que han portat els seus èxits arreu del planeta. De sud a nord. Un tercer treball que ha suposat tota una evolució, per a una banda formada per grans de la música. “He treballat amb els millors, i sobretot amics i companys d’escenari amb els que la complicitat musical ha estat clau”. Ho confessa el vilafranquí David Palau, impulsor de Güru, que va arrencar la seva carrera musical, després d’una intensa formació i dedicació com a músic d’estudi, productores de televisió i espectacles, fins que un dia, el gran Kitflus el recomana al Josep Cap de Vila, Sergio Dalma, i aleshores arrenca una carrera professional que l’ha dut als més grans escenaris de la mà de Dalma, Sabina, Alejandro Sanz i Bobby Kimball, entre d’altres. A més, “continuo tocant al bar del poble, amb els col·legues, gaudint de la música”. I aquesta màgia d’estima per la música, l’ha convertit en un gran productor també.

Palau és guitarrista, compositor, autor, productor (el seu estudi Divertimento és a Canyelles) i un amant de la música. “Sóc un malalt de la música i de l’estudi”. I la veritat és que es nota. Darrera de cada un dels treballs de Güru, hi ha un repte, un desig d’evolució. L’etiqueta de banda de rock es queda curta per a una formació que ha basat el seu treball en una constant evolució i maduresa. Trencant esquemes i liderant els directes. La força i l’explosió del seu so esdevenen una mena de reivindicació en el directe, una crida a l’emancipació rítmica, a base  d’un rock melòdic, que evocant grans clàssic aconsegueix ser originalment elegant, colpidor, de sonoritat pròpia i contundent.
Aire fresc, rock i melodies evocadores, que han captivat el públic. Un projecte independent que ha estat capaç de traspassar les fronteres d’una indústria, de vegades perversa, i que ha sabut capgirar l’escena rock nacional i internacional, aportant la seva qualitat, el seu tarannà eclèctic i la seva proesa.

Güru, la banda que fusiona la professionalitat de tots els seus membres, està formada per Joan Barbé, bateria; Diego Teruel, al baix; Dagarod, veu; i el guitarrista, compositor, autor i productor, David Palau. El plaer que tots ells senten en els directes es transmet directament al públic. Una proposta en la que músics i públic conflueixen en l’experiència sonora més vibrant. Una sort d’espectacle sonor que es trasllada de dalt a baix de l’escenari, i viceversa.

Aquest divendres, 28 de setembre, a partir de les onze de la nit a la sala Ragna Rock Club de Terrassa, Güru portarà la seva música, amb peces inèdites, èxits dels seus tres treballs i sorpreses, a un públic, privilegiat, que podrà gaudir de la festa.

El proper pas, explica Palau, serà combinar escenari i estudi per començar a preparar el quart disc. Probablement una nova fita amb més rock i més elegància, si és que es pot.

El concert de cloenda de la darrera gira, ja sabem que promet novetats, promet emocions, i sobretot promet un clam: volem més! No hi faltarem!

Güru, la banda del rock més elegant i madura del país. Eix
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament