Festival de Cinema de Sant Sebastià

'La vida lliure' del ribetà Marc Recha guanya el VIII Premi San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission

El guardó premia l'entorn, la cultura i la idiosincràsia de l'espai on s’ha rodat la cinta, protagonitzada pel vilanoví Sergi López

ACN/ Pere Francesch Sant Pere de Ribes 29-09-2018 9:44 Lectures 3559
Marc Recha al rodatge de 'La vida lliure'. Turkana Films

Marc Recha al rodatge de 'La vida lliure'. Turkana Films

La pel·lícula 'La vida lliure', dirigida per Marc Recha, ha estat guardonada amb el VIII Premi San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission, dins el 66è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Aquest guardó premia l'entorn, la cultura i la idiosincràsia de l'espai on s'ha rodat la cinta, en aquest cas, íntegrament a l'illa de Menorca. La cinta competia amb quatre finalistes més, que partien com a candidats al premi anual que concedeix la San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission, l’entitat que s’encarrega de promocionar la producció cinematogràfica en el territori que conformen la institució foral i l'Ajuntament de Sant Sebastià. El jurat que ha decidit atorgar el premi a 'La vida lliure' està integrat per l'actriu Goya Toledo, el guionista d''Handia' José Mari Goenaga; la periodista de TVE Elena Sánchez; l'expert en disseny Carlos Barrabés i l'actriu Bárbara Goenaga.

El premi està dotat amb 7.000 euros per a la productora de la pel·lícula i 3.000 més per a les Illes Balears Film Commission, i es va entregar en una cerimònia que va tenir lloc aquest dijous en el marc del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

'La vida lliure' és un relat intimista rodat íntegrament a l'illa de Menorca i que està explicat a través dels ulls d'una nena. La pel·lícula tracta temes com la lluita per la supervivència, l'anhel de llibertat a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, el combat contra la fam i la grip. En declaracions a l'ACN, Recha va afirmar que "a 'La vida lliure' la llibertat no rau en l'acció trepidant d'aventures, sinó en l'aventura de somiar".

La pel·lícula està protagonitzada per Sergi López, Miquel Gelabert i els joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau, amb la participació especial de Núria Prims.

Producció

'La vida lliure' és una producció de Turkana Films i La Perifèrica produccions amb la participació de Televisió de Catalunya i IB3 Televisió i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), el Govern de les Illes Balears. Conselleria de Transparència, Cultura i Esports. Direcció General de Cultura, el Consell Insular de Menorca,la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d'Illes Balears Film Commission.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No