Romanticisme

Art, lletres, música, espectacles, tallers i natura als Jardins de la Masia d’en Cabanyes (VÍDEO)

El festival no és només un acte festiu i cultural, sinó també una manera de reflexionar i actuar de manera compromesa amb les famílies que més ho necessiten

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-10-2018 12:04 Lectures 2142

Aquest dissabte, els jardins de la Masia Canbanyes acullen la quarta edició de l’Arts i Natura Festival, una activitat que proposa que un espai museístic de la ciutat de Vilanova i la Geltrú concentri durant un dia una colla d’activitats i propostes educatives, culturals, participatives i solidàries. Un seguit d’activitats que es duen a terme a l’aire lliure i  en diferents espais de la casa-museu dels Cabanyes  per descobrir la seva història i col·leccions. Hi haurà tallers, espectacles, contes , jocs.... en un entorn natural privilegiat.

La proposta s'adreça especialment al públic familiar i té també una vessant solidària. El festival no és només un acte festiu i cultural, sinó també, una manera de reflexionar i actuar de manera compromesa al costat de situacions injustes que s’han de millorar.

L’activitat que es proposa a la Masia d’en Cabanyes el 6 d’octubre vol vincular art i cultura amb el compromís solidari: famílies que ajuden a famílies. En els darrers anys, les famílies i els nens i les nenes que han participat a Arts i Natura Festival han accedit al recinte i a tot el gruix d’accions amb un doble sistema: Fent efectiva l’entrada/tiquet o bé aportant productes d’higiene personal (raspall i pasta de dents, sabó per al cos i xampú, compreses i tampons, bolquers) o aliments.

El museu vol reflexionar sobre solidaritat i ajuda i oferir a les famílies un espai educatiu i cultural  per excel·lència  per compartir creativitat i l’art. A l’experiència educativa en família sumem-hi tallers, espectacles, lectures, conta-contes per desenvolupar la creativitat, per a gaudir i aprendre escoltant, per a ésser protagonistes en la confecció de punts de llibres o pintant ventalls ..... Per a descobrir qui eren els nostres avantpassats Cabanyes. També les dones Cabanyes. Partim de la idea que l’art, les col·leccions, els llibres, l’arquitectura que són presents i protagonistes a la Masia d’en Cabanyes tenen el poder de ser testimoniatge, record i memòria. Espais d’identitats.

Un altre dels objectius del festival és impulsar una proposta participativa i de treball amb entitats i amb el teixit associatiu: viure i compartir. I és que aquest és un festival que va néixer fa quatre anys i que ha crescut amb la complicitat i voluntat de participació de moltes persones i associacions que, just a l'inici del curs escolar, han propiciat que la Masia d’en Cabanyes i els seus jardins, esdevinguin un espai de trobada entre les famílies i el patrimoni cultural de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Els col·laboradors/es i entitats participants

Enguany en el desenvolupament d’Arts i Natura Festival hi participen:  els actors Maria Armengol, Alba Llorens i Carles Vallès, El Mag Gómez, Music Training Lab,  l’Agrupació Sardanista Anella Oberta, el Taller de Pintura Amaré, l’Associació Fem Unió, l’Associació dels Tres Tombs, Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, Cheap Films, el Consell Esportiu del Garraf, El Cep i la Nansa, l’Escola de música Freqüències, les persones voluntàries del Garraf Tallers.l’Herència dels Grans, l’Institut Joan Ramon Benaprès-Escola d’Hostaleria de Sitges, la Mancomunitat del Garraf: Tegar, els Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú, el Parc Natural del Garraf, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i Silvia Domènech.

Les activitats plantejades han estat possible, també, fruit del suport de: Caves Jaume Serra, l’Eix Diari i Venca.

Les visites comentades  al “Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel  de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes” les portarà a terme ARC. Gestió Cultural.

Les entrades

Participar a Arts i Natura Festival implica fer una aportació de 4 € per infant participant (a partir de 2 anys), que anirà destinat a Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú.

Famílies que ajuden a famílies

Mitjançant l’aportació de productes d’higiene personal (sabó, xampú, crema, bolquers, productes d’higiene íntima...) o aliments, les famílies participants ajudareu a d’altres famílies, pel que es farà un recapte el mateix dia.

Servei de bar i restauració

L’alumnat de l’Institut Joan Ramon Benaprès - Escola d’Hosteleria de Sitges oferirà servei de bar i restauració. Cuina de proximitat amb àpats senzills i saludables. Hi haurà taules i cadires al jardí.

Dinar  a la gespa  o al bosquet

Encara és època de pícnics. Podeu dur la cistella de casa amb els àpats i aprofitar la gespa de la Masia o el bosquet per a fer el pícnic.

Venir en bicicleta

Ens agradarà molt que vingueu en bicicleta. La Masia d’en Cabanyes es troba a 3km del centre de Vilanova i la Geltrú, un passeig molt agradable per a fer en família.  

CIRMAC obert

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes (CIRMAC) romandrà obert d’ 11 a 14h i de 15h30 a 17h. Podeu descobrir-lo a través de les visites guiades programades (12h30, 13h30 i 16h) o bé a través de les activitats “Les muses del museu” i “Converteix-te en un pintor romàntic”. 

Arts i Natura Festival. Masia Cabanyes
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament