Festival de cinema fantàstic

Nicolas Cage recull el Gran Premi Honorífic del Festival de cinema de Sitges

L'actor diu que el cinema de gènere de terror permet explorar els somnis més abstractes i surrealistes

ACN/ Pere Francesch Sitges 06-10-2018 21:31 Lectures 2754
Nicolas Cage abans de rebre el Gran Premi Honorífic al Festival de cinema de Sitges, el 6 d'octubre del 2018. ACN

Nicolas Cage abans de rebre el Gran Premi Honorífic al Festival de cinema de Sitges, el 6 d'octubre del 2018. ACN

L'actor Nicolas Cage ha recollit aquest dissabte el Gran Premi Honorífic del Festival de cinema de Sitges. Amb el guardó ja a les mans ha lloat el cinema d'acció, terror i de ciència ficció. "És molt important per a mi el cinema de gènere de terror, que és una espècie de pati on explorar, com actors i cineastes, els nostres somnis més abstractes i surrealistes", ha dit. Cage ha destacat tot això converteix aquest és un gènere molt diferent i atractiu i que permet aprofundir en els somnis més que altres gèneres com el drama. Cage ha rebut el guardó abans que es projectés la nova pel·lícula que protagonitza: 'Mandy' de Panos Cosmatos.

Cage es posa a la pell de Red Miller, un llenyataire enamorat de Mandy, una dona fascinant. Quan el líder d'una secta irrompi amb els seus monstruosos sequaços a la vida idíl·lica de Red, a aquest no li quedarà cap més remei que jurar venjança. 'Mandy' és un thriller d'acció amb molta sang i tocs de gore.

Aquest migdia Cage ha assegurat que 'Mandy' és "única" en la història del cinema. I sobre com va preparar el paper d'aquesta història, en el qual se'l veu sofrir molt, ha explicat que anteriorment al rodatge havia tingut un accident i va estar un temps en cadira de rodes. Quan va poder fer el film és quan es recuperava i tota la ràbia que tenia acumulada per estar en una cadira de rodes la va passar al seu personatge. Pel que fa la seva interpretació, Panos Cosmatos ha dit que li recordava al sofriment de personatges com el de Ben-Hur interpretat per Charlton Heston.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No