Festival de cinema fantàstic

Lars von Trier convenç el públic de Sitges amb la violenta 'La casa de Jack'

Sala afirma que la pel·lícula va més enllà d'una obra mestra i es mostra molt satisfet amb la reacció dels assistents

ACN/ Pere Francesch Sitges 08-10-2018 16:21 Lectures 1939
El director de 'La casa de Jack', Lars von Trier. Peter Hjorth / Festival

El director de 'La casa de Jack', Lars von Trier. Peter Hjorth / Festival

La violenta pel·lícula de Lars Von Trier 'La casa de Jack' ha arrencat els aplaudiments del públic que aquest dilluns al matí ha omplert l'Auditori del Festival de cinema de Sitges. La cinta, que retrata un assassí en sèrie, arribava rodejada de polèmica per la seva violència explícita. Alguns assistents al passi han aplaudit sobretot als inicis del llargmetratge en els moments més violents i han mostrat sorpresa en altres. Tot i això, quan el film s'ha acabat, el públic ha aplaudit amb força unanimitat. En declaracions a l'ACN, el director del certamen, Ángel Sala, ha afirmat que la pel·lícula va més enllà d'una obra mestra i s'ha mostrat molt satisfet amb la reacció dels assistents.

El públic ha aplaudit aquest matí la nova proposta de Lars von Trier, qui retrata detalladament a un assassí en sèrie, anomenat Jack (interpretat per Matt Dillon), el seu caràcter, fixacions, traumes i pensaments, a través d’alguns dels seus assassinats més terribles i que van marcar la seva evolució. Lars von Trier aprofundeix en un assassí qui sembla voler convertir les seves accions en una obra de art i introduir-hi un discurs intel·lectual.

Sala ha dit que 'La casa de Jack' és una pel·lícula "inabastable", que va més enllà de l'obra fantàstica i de terror. Ha assegurat que és "una obra de metallenguatge, d'autodefinició com a creador, una descripció de la llibertat creativa rotunda i fascinant". Ha considerat que Lars von Trier fa "un retrat de si mateix" amb aquest llargmetratge. En aquest context, ha assegurat que 'La casa de Jack' va més enllà d'una obra mestra.

Davant les crítiques que va rebre 'La casa de Jack' a Cannes, Sala ha assenyalat que "és molt diferent el públic de Sitges al de Cannes, bàsicament perquè a Cannes no hi ha públic, sinó crítica, acreditacions i convidats". Ha detallat que ja havia parlat amb la distribuïdora de Gollem i els va mostrar el seu convenciment que a Sitges la pel·lícula seria un èxit. De fet, Sala s'ha mostrat "molt content" per la reacció del públic al passi que ha tingut lloc aquest matí.

El director del Festival de Sitges ha definit a Lars von Trier com un mestre. "És polèmic, diferent i complicat, però és un mestre i l'admiro perquè estem una mica farts del políticament correcte, ell en canvi s'arrisca i s'involucra i a vegades s'equivoca, però també està bé que algunes vegades s'equivoqui amb alguna manifestació personal".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No