Festival de cinema fantàstic

El Festival de Sitges 2019 homenatjarà els films 'Apocalypse now', 'Mad Max', 'Alien' i 'Eyes Wide Shut'

El certamen va vendre fins aquest dimarts 62.000 entrades, un 2'8% més que l'any passat

ACN/ Pere Francesch Sitges 10-10-2018 20:26 Lectures 3016
El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, el 10 d'octubre del 2018 . ACN

El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, el 10 d'octubre del 2018 . ACN

El Festival de cinema de Sitges 2019 serà el dels grans aniversaris i homenatges de pel·lícules que celebren 40 anys com 'Apocalypse now', de Francis Ford Coppola; 'Mad Max', de George Miller, i 'Alien, el octavo pasajero' dirigida per Ridley Scott. També s'homenatjarà 'Eyes Wide Shut' de Stanley Kubrick pels seus 20 anys. El director del festival, Ángel Sala, ha explicat que tot fa preveure que la imatge del 2019 estarà basat en 'Mad Max'. De fet, ha dit que una de les prioritats del 2019 serà que hi siguin el seu director George Miller i el protagonista de la primera saga Mel Gibson. Per altra banda i fins aquest dimarts, el festival va vendre 62.000 entrades, un 2'8% més que l'any passat.

Sala ha ressaltat de cara el pròxim any que tot i que un dels leitmotiv serà 'Mad Max', hi tindrà un gran pes el llibre 'El cor de les tenebres' de Joseph Conrad, la qual va servir de base per a la pel·lícula 'Apocalypse now'. També ha apuntat que es recordarà la pel·lícula 'The Warriors' de Walter Hill, que també celebra els seus 40 anys.

El director ha apostat per un festival que segueixi sent líder en la seva especialitat i no agafi més grandària, sinó que la seva dimensió actual "es pugui canalitzar millor i tingui unes infraestructures més grans des de la premsa al públic". "Hem demanat des de fa temps més infraestructures com alguna sala i equipament més perquè hi hagi per exemple més passis de premsa". No ha detallat si aquests canvis s'aplicarien de cara el pròxim any o més endavant.

Sala ha apuntat que hi ha un efecte trucada edició rere edició. "Això fa que cada vegada més gent vulgui venir", ha ressaltat. El director ha assegurat que han hagut de dir que no a persones molt importants del món del cinema en aquesta edició. Ha considerat que "l'any que ve els primers contactes indiquen que vindrà gent molt potent". Ha assenyalat que una de les prioritats de la pròxima edició serà que hi siguin el director de 'Mad Max', George Miler, i el protagonista de la primera saga Mel Gibson.

Entrades venudes

Sala ha ressaltat que fins aquest dimarts, el festival va vendre gairebé un 3% més que l'any passat, tot i que hi ha el 'handicap' del concert de John Carpenter que farà que el darrer dissabte, que era una dia de molta recaptació de públic, l'Auditori estarà sense sessions a excepció per la cloenda. "El dissabte era un dia de molta recaptació i tenir una xifra superior a la de l'any passat ha estat increïble", ha apuntat, qui ha afegit que el Prado ha crescut molt.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No