Festival de cinema fantàstic

Dani Rovira, a Sitges: "Hauria estat una equivocació fixar-nos en superherois infal·libles americans per fer 'Superlópez'"

El Festival de cinema de Sitges acull l'estrena mundial de la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera

ACN/ Pere Francesch Sitges 11-10-2018 15:09 Lectures 2620
El Festival de cinema de Sitges acull l'estrena mundial de la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera, protagonitzada per Dani Rovira. ACN

El Festival de cinema de Sitges acull l'estrena mundial de la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera, protagonitzada per Dani Rovira. ACN

Si una idea tenien ben clara els responsables de la pel·lícula 'Superlópez' era que havia de ser una paròdia dels films de superherois de Marvel i DC que omplen les cartelleres dels cinemes al llarg de l'any. El mateix Dani Rovira ha assegurat que hauria estat una equivocació fixar-se "en superherois infal·libles i impecables americans" per a fer 'Superlópez'. El seu director Javier Ruiz Caldera ha assenyalat que "Superlópez va néixer com a paròdia de Superman fa més de 40 anys i nosaltres hem parodiat les pel·lícules de superherois". La 51a edició del Festival de cinema de Sitges acull aquest dijous l'estrena mundial de l'adaptació cinematogràfica del llegendari còmic creat per Jan.

Al film, el protagonista Juan López, qui té grans superpoders, desconeixerà que és el portador d'un secret que salvarà al seu planeta, Chitón, del malvat Skorba i de la seva filla, Àgata. Un secret que està a punt de desvetllar-se quan apareix en la vida de Superlópez la Luisa, un antic amor de joventut.

La pel·lícula és una adaptació cinematogràfica del llegendari còmic creat per Jan, que arribarà a la gran pantalla, com ja s'havia anunciat, el 23 de novembre. La presentació a Sitges ha comptat amb la presència del seu director Javier Ruiz Caldera, del seu protagonista, Dani Rovira, i dels actors Julián López i Alexandra Jiménez. La cinta és una producció de Zeta Cinema, Telecinco Cinema i la Gran Superproducción Aie.

El director ha explicat que van decidir no adaptar cap còmic en concret de 'Superlópez' i així s'han lliurat de les comparacions. L'equip va pensar que seria "més divertit" fer una història original. Ha apuntat que als còmics originals van veure com el bebè Superlópez arribava des de Chitón a la Terra i posteriorment se'l veu de nen. Ruiz Caldera ha dit que al còmic hi ha un salt des de la seva infantesa a quan ja està treballant a l'oficina. És en aquest "forat" en el qual van decidir ubicar la pel·lícula. "Ens fèiem moltes preguntes d'on sortia aquell vestit que li queda tant malament o com va aprendre a volar. Hem fet un 'Superlópez' any zero o orígens", ha assenyalat.

Ruiz Caldera ha declarat que "Superlópez va néixer com a paròdia de Superman fa més de 40 anys" i ells han decidit anar més enllà i parodiar les pel·lícules de superherois. Entre d'altres aspectes per exemple han introduït un epíleg que fa referència a altres pel·lícules. "Nosaltres ens ho hem pres com a broma i és un homenatge al fan del còmic".

Rovira ha considerat que tot el que fos fixar-se en "els superherois impecables i infal·libles americans era equivocar-se. "Si tenim una cosa bonica a Espanya és la capacitat de fer parodia d'altres llocs". En aquest cas, l'actor ha apuntat que han agafat dues: "Una persona que té superpoders no significa que sigui manyós o no sigui maldestre". De fet, Rovira ha considerat que aquesta és "una de les parts més divertides de la cinta" i és allunyar-se de la infal·libilitat, -"que a Espanya no tenim", ha dit- dels superherois nord-americans.

Així mateix, l'actor ha reconegut que tenia molt por de fer el personatge perquè era una exposició molt gran i interpretava "un icona del país".

Una pel·lícula "única"

El director ha apuntat que han fet una pel·lícula amb la idea que fos única. "Seria pretensiós per la nostra part dir que faríem una saga", ha assenyalat. En qualsevol cas, ha apuntat que "si hi ha una segona part, potser recuperaran algun personatge".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No