Festival + Chapeau 2019

L’espectacle revelació de Fira Tàrrega 2018 inaugurarà la Carpa Revolució de Ribes

Aquesta tardor, tallers i espectacles de circ, monòlegs, xerrades, concerts i residència de creació seran el preludi al Festival + Chapeau 2019, que se celebrarà del 25 al 28 d’abril

Redacció Sant Pere de Ribes 11-10-2018 14:51 Lectures 4286
La Carpa Revolució vol esdevenir l’epicentre de creació i exhibició permanent de les arts escèniques al Penedès. Carpa Revolució

La Carpa Revolució vol esdevenir l’epicentre de creació i exhibició permanent de les arts escèniques al Penedès. Carpa Revolució

La Carpa Revolució dona el tret de sortida a la temporada 2018-2019 de creació i exhibició d’arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. La Carpa Revolució, iniciativa impulsada per l’associació Fes+Chapeau, és un projecte cultural interdisciplinar on comunitat, creació artística i transformació social es fusionen sota la lona de la carpa circense ubicada a la zona de la Masia de Can Puig, a Sant Pere de Ribes.

El 20 d’octubre, “Painball”, de la companyia Les Impuxibles, serà l’espectacle inaugural de la temporada de tardor de la programació estable 2018-19 de la Carpa Revolució. La proposta artística compta amb textos de Bel Olid, interpretació musical de Clara Peya i direcció coreogràfica d’Ariadna Peya. Clara Peya, Ariadna Peya i Helena Gispert interpreten i construeixen el concepte de llibertat a través de la música, la dansa i la paraula. 

Fins al 31 de desembre, de dijous a diumenge, de 18h a 01h, la carpa romandrà oberta al públic amb propostes nacionals i internacionals: monòlegs; xerrades; sessions de filosofia, cinefòrum i karaoke; espectacles, concerts i jam sessions; mercat de segona mà; residència de creació; tallers de circ per a joves i jornades comunitàries per a sòci/es de l’entitat.

Entre els grans espectacles programats fins a final d’any destaca, el 17 de novembre, el de Leo Bassi i Las Fritas.

En la vessant més social del programa, que vol apropar art i cultura a nous públics, la Carpa Revolució ha tancat enguany un acord amb el Taller de músics per programar concerts del Cabal musical, un projecte d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artístic de joves talents musicals. Així, actuaran artistes emergents com Paula Peso (R&B/soul), Juan SNK (rap fusió) o la cantautora Raquel Lúa.

En aquesta línia, la Carpa Revolució segueix col·laborant enguany amb la Residència Redós de Sant Josep, fundació sense ànim de lucre amb més de cent anys al servei de la gent gran de Sant Pere de Ribes. De novembre a maig, la residència acollirà programació continuada d’espectacles intergeneracionals. I del 15 d’octubre al 21 de juny, i en el marc de treball amb les escoles del municipi, es faran tallers de circ (malabars, trapezi, teles, aro, acrobàcies) per a infants de 6 a 12 anys.

Pel que fa a la vessant de suport i promoció  a la creació artística, del 19 al 30 de novembre, la Carpa Revolució acollirà el programa de Residència de Creació per a artistes emergents i professionals de les arts escèniques, que disposaran de l’equipament i infraestructura per a l’experimentació. La programació completa es podrà consultar al web www.fespluschapeau.org a partir del 15 d’octubre.

La Carpa Revolució, un projecte escènic popular al Gran Penedès

La Carpa Revolució és un projecte impulsat pel col·lectiu Fes+Chapeau que compta al darrera amb cinc edicions del Festival Internacional d’Arts al Carrer Ecosocial a Sant Pere de Ribes. L’any 2013, la localitat garrafenca va acollir la 1ª edició del Fes+Chapeau, iniciativa promoguda per La Traca Produccions, La Gardela i persones de l’àmbit sociocultural implicades a nivell particular. El 2014, es crea l’associació Fes+Chapeau amb la voluntat de consolidar el certamen al calendari festiu de la comarca i enriquir-ne el teixit cultural, social, econòmic i turístic arrelat al territori. Aquest va ser l’embrió d’un projecte més ampli: la Carpa Revolució.

L’horitzó de l’entitat -amb 150 sòci/es, 200 voluntàries i 75 col·laboradores- és que la Carpa Revolució esdevingui un espai obert a la creació, investigació, formació i programació artística, que estableixi vincles entre persones del món de la creació i l’art, la gestió cultural, artistes, centres educatius, institucions públiques i habitants del municipi i, per extensió, a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. Unes 5.000 persones han assistit a les activitats programades al llarg del 2017-18.

Festival+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial

La programació de la primavera 2019 inclourà la celebració del Fes+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial, del 25 al 28 d’abril. Durant quatre jornades, espectacles i artistes de les arts escèniques es donaran cita a la Carpa Revolució, epicentre de creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. La convocatòria d’artistes per participar al proper festival està oberta al correu fespluschapeau@gmail.com fins al de 15 de novembre. La Carpa Revolució no baixarà el teló a l’estiu, i seguirà oferint activitat fins a mitjan de setembre.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans