Festival de cinema fantàstic

Sergi López: "Avui en dia posar-se al lloc de l'altre és desarmant"

L'actor interpreta un dels personatges del film d'Alice Rohrwacher que es va projectar al Festival de Sitges

ACN/ Pere Francesch Sitges 12-10-2018 9:47 Lectures 4630
L'actor vilanoví Sergi López al Festival de Sitges. ACN

L'actor vilanoví Sergi López al Festival de Sitges. ACN

L'actor vilanoví Sergi López es posa a la pell d'un rodamón anomenat Último i que fa el que pot per guanyar-se la vida a la pel·lícula italiana 'Lazzaro felice', d'Alice Rohrwacher, i que ha passat pel Festival de Sitges i forma part de la Secció Oficial a Competició. En declaracions a l'ACN, López ha recalcat que si per una cosa destaca el film és perquè "és desarmant". I ho és perquè el seu protagonista, el Lazzaro, interpretat per Adriano Tardiolo, és "un personatge desarmant en un món de grans i enormes enganys que es perpetuen" i perquè "torna a una cosa tan senzilla com posar-se al lloc de l'altre" i això, ha afegit, en un moment com l'actual amb tanta competitivitat i ambició "és desarmant".

'Lazzaro felice' es la història de la trobada entre Lazzaro, un jove pagès molt bona persona i molt silenciós, i Tancredi, un jove noble arrogant que s'avorreix a la Inviolata, un petit poble que es troba lluny del món, controlat per la Marquesa Alfonsina de Luna. Els dos segellen la seva peculiar amistat en el moment en què Tancredi organitza el seu propi segrest i demana ajuda a Lazzaro. Aquesta amistat permetrà a Lazzaro travessar el temps i viatjar anys després a la ciutat a buscar el seu amic.

L'actor és molt "fan" de l'Alice Rohrwacher, la directora. "Ella és desarmant com la pel·lícula, és una dona honesta, intel·ligent i 'carinyosa' i ha vist molt de cinema". Ha apuntat que quan la directora es refereix al llargmetratge explica que la primera idea que tenia era fer una pel·lícula política i parlar d'una cosa que té a veure amb un aspecte social i era "fer un cinema lligat més a les preguntes que a les solucions".

La pel·lícula, ha destacat, parla del "gran engany" d'una marquesa amb un grup de camperols que no els explica que ha arribat el segle XX i que hi ha drets socials i sindicals i viuen encara en un règim feudal, però quan es destapa aquest engany, els camperols "van a la ciutat de l'esperança i allí es troben en el gran engany que vivim nosaltres ara".

Lazzaro

Ha apuntat que Lazzaro, el protagonista interpretat per Adriano Tardiolo, és "un personatge desarmant en un món de grans i enormes enganys que es perpetuen". Segons López, la pel·lícula es pregunta si en aquest entorn "encara hi ha espai per la innocència i per la bondat, que semblen conceptes que van passar a la història" avançats per altres com "l'ambició o el creixement que semblaven més importants per l'ésser humà". López ha considerat que 'Lazzaro felice' és "desarmant perquè ho és el seu protagonista, ja que torna a una cosa tan senzilla com posar-se al lloc de l'altre, i això és desarmant". L'actor ha dit que és desarmant "posar-se al lloc de l'altre, avui en dia" en el qual hi ha tanta "competència, ambició i es busca ser més fort que l'altre".

López ha reconegut que la pel·lícula té un punt fantàstic però que no entra dins del llargmetratge icònic de gènere purament fantàstic, sinó que té "una fantasia, un misteri i una màgia lligada a una història que està molt arrelada a un fenomen social. És una pel·lícula política amb un punt fantàstic", ha afegit.

El seu personatge

López ha manifestat que el que ha viscut amb aquesta cinta és l'exemple de la sort que ha tingut a la vida trobant-se amb el cinema perquè la va trucar la directora i li va proposar que fes un personatge a la seva pel·lícula. "Li vaig dir que no parlo italià i em va respondre que igual li anava perfecte", ha afegit, i que el volia a ell. L'actor interpreta un personatge que es diu Ultimo i que forma part d'una família rural italiana, que es busca com pot la manera de tenir un plat a taula tots els dies.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No