Cinema del vi i el cava

L’expert en genètica vitícola José Vouillamoz rebrà el Premi Honorífic del Festival Most 2018

El biòleg suís és un referent mundial en l’estudi de l’origen de les varietats de raïm

ACN Sant Sadurní d'Anoia 17-10-2018 16:50 Lectures 2697
Pla mitjà del biòleg expert en genètica vitivinícola José Vouillamoz, Premi Honorífic del Festival Most 2018 . EIX

Pla mitjà del biòleg expert en genètica vitivinícola José Vouillamoz, Premi Honorífic del Festival Most 2018 . EIX

El Most 2018, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que se celebrarà al Penedès del 8 al 18 de novembre i al Priorat del 28 de novembre al 2 de desembre, atorgarà el Premi Honorífic al biòleg genetista José Vouillamoz. Autor de diversos llibres i referent mundial en l’estudi de l'origen i el parentiu de les varietats de raïm a través del seu ADN, Vouillamoz serà alhora un dels ambaixadors de Suïssa, país convidat d’aquesta edició. L’acte d’entrega del premi serà diumenge 18, durant la sessió Hits Most amb què es projectarà el documental suís ‘Les saisons de Marie Thérèse Chapazz’ . Vouillamoz agafarà així el relleu de Jaume Figueras i Francesc Orella, Premis Honorífics del 2017.

Nascut a Suïssa, José Vouillamoz està considerat com una autoritat en la genètica de la vinya. Expert en les propietats científiques de les varietats del raïm i format a la Universitat de Califòrnia amb el mestratge de Carole Meredith, és coautor -junt amb Jancis Robinson i Julia Harding- del llibre ‘Wine Grapes’, referència mundial que recull informació de totes les varietats de raïm que es conreen al món.

D’altra banda, l’organització del Festival Most 2018 ha revelat alguns dels noms que formaran el jurat de les diferents categories. Entre els fitxatges d’aquesta edició hi ha el músic David Carabén, líder del grup Mishima i productor vinícola, la periodista especialitzada en vi Montse Serra, el productor cinematogràfic Tono Folguera, la programadora de cinema Marta Selva i l’enòloga Sara Pérez. Pel que fa a les cerimònies d’inauguració i cloenda, aquest cop les conduirà l’actriu Cristina Dilla.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No