Teatre

Avui, estrena d’ Its all about your hairstyle: el cas Marina Prados, al Foment Vilanoví

Un rerefons polític i íntim, crític i transformador, relacionat amb l’actualitat des de l’1 d’octubre de 2017 fins avui, és el resum de l’obra que s’estrena a Vilanova i la Geltrú aquest vespre

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 26-10-2018 16:36 Lectures 891
Teresa Bruna, Salva Cuèllar, Montse Obrador, Paula Knüpling i Marina Prados. Eix

Teresa Bruna, Salva Cuèllar, Montse Obrador, Paula Knüpling i Marina Prados. Eix

L’atzar, la realitat i la no ficció es reuneixen en una proposta de teatre-documental que ens acosta a l’actualitat des de la perspectiva d’allò que els silencis mediàtics i socials amaguen per por a distorsionar un discurs on el consens ha de ser el protagonista. És una proposta artística, des de la crítica, la reivindicació i la transgressió pròpies de les autores de l’obra: Marina Prados i Paula Knüpling, de la companyia CMD+C.

L’estrena a Vilanova i la Geltrú és aquest vespre, a partir de les 21 hores, i EIX DIARI hem aprofitat l’ocasió per parlar de teatre amb Teresa Bruna, periodista i programadora del Foment ; Montse Obrador i Salva Cuèllar de l’escola de teatre Tracart, i les directores Paula knüpling i Marina Prados, en un moment on el teatre reivindica renovar les propostes, més i millors espais i al mateix temps arribar a un públic expectant, que omple les sales i exigeix innovació i regeneració.

El teatre permet un treball personal i social, és la combinació perfecte “per a que un infant, un jove o una persona adulta treballi la seva personalitat”, ha comentat Montse Obrador. I al mateix temps “ha de ser un reflex de la societat en la que es viu”, afegia Marina Prados.

L’obra, Its all about your hairstyle: el cas Marina Prados, relata un fet real, punyent i colpidor, que apropa a la realitat amb una provocació: pensa-hi. L’argument és un episodi viscut per les protagonistes, que un 23 d’abril a Barcelona disposades a fer un documental sobre graffitis, descobreixen una pintura amb les cares de Merkel, Rajoy i Puigdemont. Els fets són coneguts, els escenaris fàcilment perceptibles i l’evolució dels fets són un misteri o una constatació segons la perspectiva amb que es miri.

Es tracta d’un teatre-documental; una proposta intel·ligent i agosarada, que pot arrencar reflexions i també provocar silencis i ràbies. Però sobretot és una obra necessàriament actual, que trenca estereotips i s’enfronta als prejudicis. 

La necessitat de ser del teatre és l’essència d’una societat que precisa ser escoltada. La veu i la imatge en aquesta obra formen una sanefa perfecte, on els protagonismes són secundaris i el resultat vol ser molt més que un espectacle.

Del teatre a la ciutat, de l’actualitat, de la formació i de la programació hem parlat a la tertúlia que aquí podeu veure.  Anem al teatre?

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament