7 mesos de festival

El MUSiCVEU arrenca amb un festival internacional de gospel a la basílica de Santa Maria

El Festival programa 9 artistes d'estils diversos i de gran nivell

Redacció Vilafranca del Penedès 28-10-2018 20:05 Lectures 2724
La London Community Gospel Choir obre el festival MUSiCVEU. EIX

La London Community Gospel Choir obre el festival MUSiCVEU. EIX

Arrenca la V edició del MUSiCVEU Festival que un any més omplirà de música el gran Penedès. El Festival tindrà una durada de 7 mesos des del concert d’inauguració que tindrà lloc el 24 de novembre a la Basílica de Santa María de Vilafranca del Penedès, amb el gran concert inaugural de llum i colors de la LONDON COMMUNITY GOSPEL CHOIR, fins a la seva clausura, el 5 de maig del 2019 amb el grup LES ANXOVETES sumant un total de 9 concerts.

Per primera vegada l’organització del Festival ha apostat per avançar el seu inici al novembre del 2018 amb un primera actuació espectacular de veus, llum i color i fora del seu escenari habitual. La programació serà molt diversa i de gran nivell musical, on els assistents podran gaudir de concerts des d’un gran cor de Gòspel, a ritmes més pop i actual, passant pel jazz, la música clàssica i la cançó popular.

Un bon exemple d’aquesta varietat d’estils que engloba el Festival són els concerts entre d'altres de INCRESCENDO grup vocal format per joves d'entre 20 i 29 anys i guanyadors de la segona edició del concurs de TV3 Oh Happy Day, el 20 de gener o l’espectacle teatre-musical LES DONES DE LA LLOLL el 10 de març i un grup de 3 veus masculines que es diuen "TENORS" que arribaran a Vilafranca el dia 10 de febrer, etc... Com a clausura del Festival el dia 5 de maig actuaran LES ANXOVETES  (Havanera i cançó catalana), que vindran des de l’Empordà.

Moltes són les raons per considerar el MUSiCVEU com un Festival amb un segell molt particular i gràcies a això s'ha consolidat al llarg de les quatre passades edicions com una proposta cultural ferma que va més enllà del Penedès i que ha aplegat unes 5.000 persones de públic en els quatre anys anteriors. Des de l'edició del 2017 el Festival, organitzat per la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, va afegir una vessant solidària que aquest any tindrà continuïtat amb el lliurament de part de la recaptació final a Càritas Interparroquial de Vilafranca del Penedès que invertirà els recursos a millorar i potenciar els projectes educatius per infants i adults del territori.

Un altre dels punts característics del Festival és el que podríem anomenar “el tercer temps” en què artistes i públic tenen l'oportunitat de trobar-se i conversar en acabar els concerts amb un tast de catànies i copa de cava per gentilesa per caves Oriol Rossell.

Un espai innovidable, amb concerts únics a preus populars

L'espai on se celebraran 8 dels 9 concerts també és un dels grans atractius del MUSiCVEU Festival: l'Auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès situat a l'emblemàtica casa modernista de principis del segle XX, un dels edificis més singulars de la vila. Un Auditori que té capacitat per a 246 persones i que compta amb un excel·lent equip de so, llum i projecció per gaudir de la música en directe de forma íntima i que ha estat recentment remodelat per facilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda. Les entrades pels concerts oscil·len entre els 8 i 12 euros, uns preus pensats perquè tothom pugui assaborir la millor música a preus populars. Les entrades als concerts es podran comprar tant a la taquilla del mateix Auditori Fòrum Berger Balaguer com a través del portal online de la Fundació Pinnae a Topticket.cat.

També es podrà disposar d’un abonament de tot el Festival per un preu reduït per 80€ que es podrà comprar fins al 23 de novembre a Topticket.cat

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No