Pressupost 2019

L’ampliació del Vinseum, principal inversió del pressupost de Vilafranca del Penedès pel 2019

La proposta de comptes municipals creix un 2,6% respecte el 2018, amb un total de 54,6 MEUR

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 06-11-2018 15:53 Lectures 1686
L’equip de govern de Vilafranca presenta un pressupost de 54,6 MEUR per al 2019. Ajuntament de Vilafranca

L’equip de govern de Vilafranca presenta un pressupost de 54,6 MEUR per al 2019. Ajuntament de Vilafranca

Les obres d’ampliació del Museu de les Cultures del Vi – Vinseum aclaparen la inversió més important del pressupost municipal de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel 2019. La previsió del govern (PDeCAT i PSC) és destinar-hi 1,8 milions d’euros (MEUR), els quals compten amb cofinançament dels fons FEDER, de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. Així ho recull la proposta de pressupost pel proper any que aquest dimarts ha presentat l’executiu municipal, que en té l’aprovació garantida perquè governa amb majoria del Ple. Pel que fa al conjunt del pressupost pel 2019, la xifra s’eleva als 54,6 milions d’euros (MEUR), un 2,6% més respecte aquest 2018. En el cas concret de les inversions, l’import és similar a l’actual, amb 5,5 MEUR.

És el segon any que l’Ajuntament destina gairebé 2 MEUR a les obres d’ampliació del Vinseum, en una aposta que el govern municipal justifica pel fet de disposar del cofinançament d’altres administracions. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha recordat aquest dimarts que el projecte global d’ampliació del museu suma 7 MEUR plurianuals, dels quals n’hi ha 4 que els assumeixen els fons FEDER, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

“És cert que l’ampliació del Vinseum ens ha trastocat el programa d’inversions d’aquest mandat”, ha admès Ruiz, que ha assegurat que les subvencions de la resta d’administracions són “una oportunitat que va aparèixer i no es podia deixar escapar”. “Hem hagut de replantejar el programa que teníem previst perquè teníem al davant 4 milions d’euros als quals renunciàvem o executàvem”, ha afegit, remarcant que “invertir al Vinseum suposa un impuls de la promoció econòmica”.

En relació a la resta d’inversions, el govern de Vilafranca preveu gastar 1,4 MEUR en la construcció del nou pavelló poliesportiu, que en conjunt té pressupostats 3,3 MEUR fins que acabin les obres. La urbanització de l’entorn de la llosa de les vies del TGV, el nou equipament juvenil, l’ampliació del centre sociosanitari Ricard Fortuny, la reforma de la Casa de la Festa Major i la millora de l’Oficina d’Atenció Ciutadana són la resta de projectes que completen les inversions del pressupost de l’any que ve. En conjunt, són 5,5 MEUR, un 0,2% més que aquest any.

Pel que fa als comptes globals que el govern municipal durà a aprovació del Ple, aquests sumen 54,6 MEUR. La xifra que representa 1,4 milions més que el pressupost d’aquest 2018, situació que l’alcalde ha atribuït a “l’estabilitat política” de Vilafranca. Pere Regull ha destacat especialment el fet que la proposta de comptes del 2019 se situa a “només quatre milions” dels pressupostos que va tenir l’Ajuntament ara fa deu anys, abans que esclatés la crisi econòmica.

Regull ha recordat que, durant la crisi, el consistori va arribar a tenir uns comptes de 45 MEUR i ha aplaudit la recuperació sostinguda durant els últims exercicis. “Malgrat la crisi i les convulsions polítiques i econòmiques a nivell nacional, hem tingut la sort de fixar una línia de treball amb un govern estable que ens ha possibilitat tenir els comptes que presentem ara”, s’ha vanagloriat.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres