CATCON 2018

Vilanova i la Geltrú acull la segona convenció catalana de literatura de Ciència-ficció i Fantasia

Joan-Lluís Lluís i Elia Barceló, convidats d'honor i especial atenció a Manuel de Pedrolo i Frankenstein

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-11-2018 18:59 Lectures 2893
II Convenció Catalana de Ciència-ficció i Fantasia. EIX

II Convenció Catalana de Ciència-ficció i Fantasia. EIX

La Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF) organitza el 24 i 25 de novembre a l'Auditori Eduard Toldrà de VNG, la CATCON 2018, la II Convenció Catalana de Ciència-ficció i Fantasia. Es tracta de la segona edició d'aquesta convenció dedicada a la literatura del gènere fantàstic als territoris de parla catalana i que enguany tindrà com a autors convidats l'escriptora Èlia Barceló i l'escriptor Joan-Lluís Lluís.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha agraït a l'organització haver apostat per Vilanova i la Geltrú i ha destacat el fet que la trobada es faci a l'auditori, perquè "els equipaments públics han de tenir versatilitat, des del nostre punt de vista hem de treure el màxim rendiment als equipaments culturals".

El president de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia, Eloi Puig, ha recordat que fins a l'any passat no hi havia hagut mai una convenció periòdica dedicada a la ciència ficció a Catalunya, "és una bona oportunitat per promoure el gènere fantàstic en català, que és considerat de segona, però és un gènere literari com qualsevol altre". Puig ha explicat que la voluntat és anar creixent a poc a poc, però que des de l'any passat, amb la primera edició, ja van tenir "bones sensacions".

La convenció compta amb la participació activa de les dues biblioteques municipals de VNG que al llarg de tot el mes de novembre centraran les seves activitats en la ciència-ficció i la fantasia. Adelaida Moya ha valorat el treball fet des de la Joan Oliva i la Cardona Torrandell, i ha afirmat que "les nostres biblioteques són la trinxera dels equipaments culturals, són els d'accés més fàcil, els més transversals".

La CatCon centrarà la seva atenció en aspectes diversos de la literatura fantàstica, però destaquen les activitats destinades a l'escriptor Manuel de Pedrolo i també a la novel·la Frankenstein, de Mary Shelley. Per Eloi Puig però, el més important "és el dia i mig de trobada, de desvirtualitzar-nos, d'intentar que la ciència-ficció no es mori, perquè aquest gènere en un idioma com el català si no es mou, es mor".

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No