La Sala

L'exposició itinerant sobre l'art contemporani al MACBA arriba a Vilanova

L'exposició proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-11-2018 18:25 Lectures 2483
L'exposició itinerant sobre l'art contemporani al MACBA arriba a Vilanova. EIX

L'exposició itinerant sobre l'art contemporani al MACBA arriba a Vilanova. EIX

Divendres s'inaugura a La Sala l'exposició "Entusiasme. El repte i l'obstinació en la col·lecció MACBA". Es tracta d'una mostra itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el MACBA que revisa la col·lecció del Museu d'Art Contemporani de Barcelona des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada, proposada pel seu comissari, David Armengol.

L'exposició proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta: la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l'activisme de caràcter social i la posada en crisi de la mateixa noció d'art.

D'aquesta manera, la voluntat d'artistes com Zush, Anne-Lise Coste o Younès Rahmoun per construir un món propi mitjançant vivències, fantasies o creences; la repetició de gestos simples i quotidians d'Esther Ferrer, Ignasi Aballí, Dieter Roth, Richard Hamilton o Tere Recarens; la performativitat de Vito Acconci o Àngels Ribé; l'acció inconformista de Maja Bajevic, Emanuel Licha, Mireia Sallarès, Cildo Meireles o Gordon Matta-Clark, i, finalment, la crítica al mateix sistema de l'art de figures com Marcel Broodthaers o Peter Friedl suggereixen una seqüència narrativa on l'entusiasme denota una posició ideològica forta enfront del fet artístic.

Activitats

Taller familiar. Cossos que fan coses. A càrrec de l'artista-educadora Marta Galán.
Per a famílies amb infants a partir de 6 anys.
Diumenge 18 de novembre a les 12 h. Gratuït. Places limitades. Cal reserva prèvia.

Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA. A càrrec d'Experimentem amb l'art
Visita dinamitzada per adults.
Diumenge 2 de desembre a les 12 h. Gratuït. Places limitades. Cal reserva prèvia.

Visites dinamitzades per a grups de persones amb Alzheimer
A càrrec de CCCB Programa Alzheimer
Divendres 30 de novembre a les 11 h i dilluns 3 de desembre a les 11 h.
Visita adreçada als participants del programa REMS de Vilanova dins el projecte Vilanova Dementia Friendly amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova. .

Visites dinamitzades i tallers experimentals per a grups d'educació infantil, primària i adults A càrrec d'Experimentem amb l'Art

Visites performatives per a grups d'educació secundària
A càrrec de Jordi Ferreiro, artista-educador.
Per a les visites amb servei educatiu cal concertar dia i hora a través del telèfon 938 169 001 o de l'adreça electrònica lasala@vilanova.cat

«La pràctica artística: entre el fer i el no fer»,
Conversa entre Ignasi Aballí, artista, i David Armengol
Dimarts 11 de desembre, a les 10 h.

«La pràctica artística: la biografia com a eina de treball»,
Conversa entre Tere Recarens, artista, i David Armengol.
Dimecres 12 de desembre, a les 10 h.

En aquestes converses hi participaran els alumnes de batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré però també són obertes al públic en general.

«Cap a una lectura entusiasta de l'art contemporani»
Conferència a càrrec de David Armengol.
Dijous 20 de desembre, a les 9 h.
Sala d'actes de l'IES Dolors i Mallafré, c. del Doctor Zamenhof, 57


"Entusiasme. El repte i l'obstinació en la Col·lecció MACBA" es podrà veure a Vilanova i la Geltrú fins al 6 de gener. L'exposició ve acompanyada d'un extens programa d'activitats per a tots els públics, dintre els quals destaca la visita dinamitzada per a grups de persones amb Alzheimer.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No