Kastrum Calafell Art

La pintora Gloria Grau exposa a Calafell en exclusiva els 15 quadres que viatjaran a la fira internacional d’art de Taipei

'Se’n van i ja no tornaran', expressa amb gran sentiment l’artista, guardonada en l’edició d’enguany d’aquest prestigiosa fira

Redacció Calafell 28-11-2018 16:08 Lectures 2116
La pintora Gloria Grau exposa a Calafell en exclusiva els 15 quadres que viatjaran a la fira internacional d’art de Taipei. EIX

La pintora Gloria Grau exposa a Calafell en exclusiva els 15 quadres que viatjaran a la fira internacional d’art de Taipei. EIX

Quinze obres de la sèrie Camins de flors de l’artista de Calafell Gloria Grau Ruiz seran exposades, en exclusiva i per primera i única vegada, aquest cap de setmana, 1 i 2 de desembre, a les parets del castell medieval de Calafell, coincidint amb la trobada artística Kastrum Calafell Art.

Guardonada amb el premi especial del jurat "Galeria Awards" a la Fira Internacional Art Revolution Taipei 2018, de Taiwan, aquesta artista resident a Calafell dona oportunitat d’aquesta manera perquè el públic català pugui admirar aquestes obres abans no viatgin a Taiwan en les properes setmanes. "Se’n van i ja no tornaran" diu la pintora amb un gran sentiment, conscient de que ja té compradors interessats.

L'artista ha tingut tant èxit a Taiwan que, abans de la celebració de la Fira Internacional de l’any vinent, on disposarà d’estand propi, exposarà tota l’obra a les galeries d'art més importants en una iniciativa promoguda pels col·leccionistes privats més influents de Taiwan.

Les creacions dels artistes d'aquesta població de la Costa Daurada són cada cop més apreciades i valorades a Taiwan. Una prova d'això és que l'escultor Carlos Arrabal, també establert al municipi de Calafell, ha estat seleccionat enguany per exposar un dels seus treballs en la Fira Art Revolution Taipei 2019. La seva creació en bronze Caballo arcaico estarà exposada a la Fira i entrarà en competició amb altres 5.000 obres d'art de tot el món.

El mestre escultor Carlos Arrabal té al darrere tota una vida de treballs i restauracions per a museus, jaciments arqueològics i administracions per tot Europa. Les seves obres s'inspiren en els grans mestres de l'art europeu clàssic. Les seves composicions en bronze, marbre i fusta, plenes d'energia i moviment, són el resultat d'un treball metòdic i precís.

Les jornades artístiques organitzades per l’Ajuntament de Calafell i l'Associació d'Art Calafell, compten amb la presència de pintors del prestigi d’Enrique Donoso i José Zorita. En aquesta trobada els participants podran treballar a l'exterior de l'imponent castell medieval de Calafell. Es tracta d’una oportunitat única tant pels professionals com pels aficionats que volen millorar la seva tècnica i aprendre de la mà de grans professionals de la pintura i l’escultura.

Glòria Grau, membre de l’Associació Art Calafell, és una pintora amb projecció internacional que ha exposat durant cinc anys seguits a Shangai (Xina) i que també ha presentat obres recentment a Milà i Florència (Itàlia), a més de Taipei (Taiwan). Un museu de Corea del Sud s’hi ha interessat i li ha encarregat alguna obra per a la seva col·lecció permanent. Va ser també la promotora de la Nit d’Art a Calafell celebrada el passat mes de juny al passeig marítim d’aquesta població del Baix Penedès.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres