Reis 2019

Advocats animalistes demanen que es deixin d’utilitzar animals a les cavalcades de Reis

Enviaran una carta als ajuntaments expressant el malestar que genera en part de la població l’ús d’animals en espectacles festius

ACN/ Pol Solà Barcelona 05-12-2018 21:00 Lectures 3304
Advocats animalistes demanen que es deixin d’utilitzar animals a les cavalcades de Reis. Ajuntament de Sitges

Advocats animalistes demanen que es deixin d’utilitzar animals a les cavalcades de Reis. Ajuntament de Sitges

Diverses comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDAs) dels col·legis d’advocats catalans demanaran als ajuntaments que utilitzen animals a les cavalcades de Reis que deixin de fer-ho, davant el malestar i rebuig que genera en una part de la població. Els advocats d’aquestes comissions consideren que l’estrès que pateixen els animals sotmesos a estímuls com ara la multitud, la cridòria i els forts sorolls és innecessari, quan existeixen alternatives molt més originals i imaginatives per a la diversió de les persones que assisteixen a aquest espectacle, i en especial dels nens, a qui es transmet uns valors molt poc pedagògics.

Per aquest motiu enviaran una carta als ajuntaments per demanar-los que es plantegin la supressió de l’ús d’animals a les cavalcades, una petició que la Comissió del Col·legi d’Advocats de Terrassa ja va fer arribar a l’ajuntament d’aquest municipi a principis d’aquest any, després que un cavall morís d’un infart coincidint amb el llançament de petards durant la cavalcada de Reis.

"Considerem que l’ús d’animals en espectacles festius dista molt dels valors cada cop més consolidats de respecte envers els animals com a éssers dotats de sensibilitat, un estatus que els és reconegut per llei, de la preservació del qual ens sentim responsables", assegura el president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, per afegir que "avançar en la prohibició d’espectacles amb animals és un dels principals objectius de les comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDAs) dels col·legis d'advocats de Catalunya, que tenen com a finalitat vetllar i exhortar a l'administració pública per dur a terme les polítiques necessàries pel compliment de la normativa proteccionista". McCragh confia que "els ajuntaments siguin sensibles a aquestes inquietuds i es puguin celebrar plegats, amb els infants, aquest esdeveniment cultural en unes ciutats modernes i en constant innovació".

A Catalunya són ja onze els col·legis d’advocats que compten amb comissions de protecció dels drets dels animals: Barcelona, Tarragona, Girona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Reus, Manresa, Tortosa i Sant Feliu de Llobregat. Totes elles, juntament amb la Comissió de Protecció de Dret Animal del Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, formen part de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell de l’Advocacia Catalana, que compta amb representants dels catorze col·legis d’advocats catalans.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No