Estrenes de la setmana

La coproducció catalana 'Como la vida misma' arriba als cinemes amb Laia Costa i Àlex Monner en el repartiment

Icíar Bollaín estrena la premiada 'Yuli', que narra la història del ballarí negre Carlos Acosta

Antonio Banderas i Àlex Monner a 'Como la vida misma'. Alfa Pictures

Antonio Banderas i Àlex Monner a 'Como la vida misma'. Alfa Pictures

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

La pel·lícula 'Como la vida misma' del cineasta Dan Fogelman, director dels films 'Enredados', 'Crazy Stupid Love' i 'Cars', arriba aquest divendres als cinemes. La cinta internacional té producció catalana amb la participació de Nostromo Pictures i amb un repartiment format per Oscar Isaac, Olivia Cooke, Antonio Banderas, Samuel L. Jackson i pels actors catalans Laia Costa i Àlex Monner. La pel·lícula narra una història d'amor ambientada entre Nova York i Espanya, i que s'estén al llarg de diverses generacions, amb personatges que interactuen i s'entrecreuen. També destaca aquesta setmana l'estrena de la nova pel·lícula d'Icíar Bollaín, 'Yuli'.

'Yuli', la història biogràfica del ballarí cubà Carlos Acosta, de la cineasta Icíar Bollaín, arriba als cinemes aquest divendres. La cinta, premiada al Festival de Sant Sebastià com a millor guió, és un viatge temporal a través de la vida del primer ballarí negre que va interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a blancs. La directora de films com 'Te doy mis ojos' o 'También la lluvia' signa aquest 'biopic', que va des de la dura infantesa d’Acosta fins a la seva maduresa, etapa que serà protagonitzada pel mateix ballarí, que ha format part de companyies de gran prestigi com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres, on ha estat el primer ballarí durant 15 anys.

'Miamor perdido'

Els actors de 'Miamor perdido', Dani Rovira i Michelle Jenner es posen en la pell de Mario i Olivia, un monologuista que comença a tenir èxit i una actriu de teatre que sobreviu treballant com a cambrera. Ambdós s'enamoren la mateixa nit que acaben amb les seves respectives parelles i decideixen anar-se'n viure junts i acollir un gat que han trobat al carrer. Una tarda, plantejant-se que tota relació s'acaba, tenen una discussió que finalitza amb la ruptura de la relació. Paral·lelament, Miamor, el gat que havien adoptat, s'escapa i desapareix. Olivia assumeix que el gat està mort, igual que l'amor que els unia, però Mario el manté viu d'amagat. Quan ella ho descobreix se sent enganyada i li declara la guerra a Mario.

'Trote'

L'òpera prima pel cineasta gallec Xacio Baño se centra en Carme, una dona introvertida i solitària, que treballa com a fornera i viu en un petit poble de Galícia amb els seus pares, amb els quals gairebé no parla. L'actriu María Vázquez ('Mataharis') fa el paper de Carme, que està cansada de la vida que porta i només vol escapar d'allà, però les circumstàncies sempre li han impedit fer el pas. Celso Bugallo ('Mar adentro'), Tamara Canosa ('Lobos sucios') i Diego Anido són la resta de protagonistes d'aquesta coproducció espanyola i lituana.

'Máquinas mortales'

La cinta de ciència-ficció 'Máquinas mortales' arriba també a les sales del país el 14 de desembre. Milers d'anys després de la destrucció de la civilització per un cataclisme, la humanitat viu en gegantines ciutats en moviment que es mouen per la terra absorbint els pobles més petits per obtenir recursos. En una d'aquestes màquines-ciutat, Tom Natsworthy, un noi de la classe baixa de Londres, i Hester Shaw, una fugitiva, hauran de lluitar per la seva vida i formaran una aliança destinada a canviar el curs del futur.

Després d'haver-se passat gran part de les dues últimes dècades treballant en l'univers de la Terra Mitjana -inventada per J. R. R. Tolkien, escriptor d''El Senyor dels Anells' i 'El Hòbbit'-, Peter Jackson adapta una novel·la postapocalíptica de Philip Reeve. Christian Rivers debuta en la direcció en aquest film protagonitzat per Stephen Lang, Robert Sheehan, Hera Hilman i Ronan Raftery.

'Ploey, no volaràs mai sol'

Una de les estrenes infantils de la cartellera és 'Ploey, no volaràs mai sol', que arriba en català a les sales. En aquesta producció islandesa, Ploey, un petit corriol que encara no ha après a volar, és abandonat quan la seva família emigra cap al sud a la tardor. L'ocell haurà de sobreviure tot l'hivern per poder-se reunir amb els seus la pròxima primavera. Pel camí coneixerà nous amics de diferents espècies que l'ajudaran a complir la seva meta, però també haurà d'enfrontar-se a perills i enemics.

'La búsqueda de la felicidad'

La producció britànica 'La búsqueda de la felicidad', dirigida per Dominic Savage, irromp als cinemes aquest divendres. En aquest drama, l'actriu Gemma Arterton interpreta Tara, una dona, mare i mestressa de casa que viu a Londres amb el seu marit i els seus dos fills. Ella està asfixiada per les responsabilitats i cansada de la vida monòtona que porta. Per això, veu que necessita una via d'escapament i pren la decisió de fer un viatge. Dominic Cooper, Frances Barber i Marthe Keller completen el repartiment.

'Expediente 64: Los casos del Departamento Q'

Arriba a la pantalla gran la nova entrega de la saga danesa 'Los casos del Departamento Q' i la quarta adaptació cinematogràfica de les novel·les de Jussi Adler-Olsen. La història comença amb un descobriment inusual: rere una paret falsa, hi ha tres cadàvers momificats al voltant d'una taula i un seient buit. El detectiu Carl Mørck i el seu assistent Assad, interpretats de nou per Nikolaj Lie Kaas i Fares Fares, seguiran les pistes fins a l'illa de Sprogø, on anys enrere es realitzaven terribles experiments mèdics. En aquest thriller dirigit pel guanyador de la Càmera d'Or del Festival de Canes, Christoffer Boe ('Reconstruction'), els protagonistes hauran de donar-se pressa per descobrir qui hauria d'ocupar el quart seient i evitar que es produeixin nous assassinats. La pel·lícula es va projectar a la darrera edició del Festival de cinema de Sitges.

'Ana y el apocalipsis'

L'estrena més nadalenca de la setmana és el musical de terror 'Ana y el apocalipsis', que narra com el Nadal de la tranquil·la localitat de Little Heaven es veu alterat per l'arribada d'una apocalipsi zombi. En mig del caos i molta sang, la jove Ana (Ella Hunt), acompanyada pel seu amic John (Malcolm Cumming), haurà d'obrir-se pas entre els zombis per aconseguir arribar a l'institut i salvar la seva família i companys. En aquesta cinta amb tocs de comèdia, dirigida per John McPhail, per sobreviure els protagonistes hauran de lluitar i no parar de cantar.

'Acuarela'

També arriba a les sales de cinema 'Acuarela', un film que relata la història d'una osteòpata cega (Valeria Golino) i la connexió que crearà amb un dels seus pacients, un publicista interpretat per Adriano Giannini. El cineasta italià Silvio Soldini dirigeix aquest drama romàntic ambientat a Roma.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local