Arqueologia

Les darreres excavacions al Castell d'Olèrdola confirmen el seu origen ibèric

Els treballs s'han centrat en la torre oriental, que segons s'ha documentat, va patir un incendi al final del segle III aC que la va destruir

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La tercera campanya d'excavacions al Castell d'Olèrdola, que ha dut a terme el Museu d'Arqueologia de Catalunya, ha permès confirmar l'origen ibèric de la construcció. Els treballs, que van començar el passat 10 de desembre, s'han centrat en la torre oriental de la porta del castell on, tot i el seu aspecte medieval, s'han documentat al seu interior els paraments d'una estructura precedent que va quedar colgada i amagada per la posterior construcció medieval. Una altra de les novetats és que la torre va patir un violent incendi que la va destruir completament.

A l'inici de les excavacions es partia de la hipòtesi que l'estructura havia de ser l’antiga torre oriental de la porta de la muralla romana, però les excavacions permeten afirmar que la torre hauria estat construïda en època ibèrica i que hauria format part de la muralla ibèrica d’Olèrdola. Posteriorment, aquesta s'hauria reaprofitat per construir la romana.

Sobre l'incendi que va destruir la torre, les excavacions han documentat els sostres dels pisos amb les bigues calcinades i tots els objectes dels pisos superiors esclafats i trencats per l’incident, com ara una llar de foc, mobiliari i abundant ceràmica d’emmagatzematge, servei i consum.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local