Literatura

Rafael Gallego presenta ‘Sarmacia’ la segona part de la trilogia Ventus

L’humorista i presentador Guillem Estadella serà l’encarregat de conduir l’acte, aquest divendres 21 de desembre a la Biblioteca Municipal Marta Mata

Bàrbara Scuderi Cunit 21-12-2018 11:16 Lectures 1481
Rafael Gallego presenta ‘Sarmacia’. Eix

Rafael Gallego presenta ‘Sarmacia’. Eix

Una ciutat ideal, una era d’esperit platònic i cos guerrer són alguns dels trets de la nova novel·la de Rafael Gallego, Sarmacia, la segona entrega de la trilogia de la sèrie Ventus. Situada en una societat matriarcal, de piràmide invertida, tal i com s’evoca en la mateixa portada del llibre, Gallego aprofundeix en els impulsos més transcendentals de l’ésser humà, per regalar un relat entretingut, on determinats valors universals entren en conflicte amb una perspectiva del desig incompatible per a una societat en que hi ha diversitat d’interessos en conflicte. I tot plegat, en el context d’un futur inhòspit, on es conjuguen diversitat de dualitats.

El jove escriptor (1994), aficionat a les lectures de ficció des de petit, comenta que “com tota la meva generació vaig començar amb Harry Potter” i de la lectura va passar a l’escriptura. El passat mes d’abril presentava el primer volum de la sèrie, Politeia, que posava les bases d’un relat futurible, en una societat ideal que acaba sent protagonista de diverses convulsions, conflictes i adversitats, però amb una certa dosi d’optimisme.

Els protagonistes de Sarmacia són quatre joves dels 19 als 24 anys, que sobreviuen a tota una successió de proves per enfrontar-se a un sistema ideal, basat en la conformitat i l’immobilisme, però totalment franquejable. No és una novel·la política, però hi ha un relat sobre la societat i les seves formes d’organitzar-se, lluites de poder i sobretot una trepidant acció, escena rere escena.

Es podria dir, que la novel·la de Gallego, és un thriller, que suposa una evolució en el relat de la sèrie i en l’escriptura de l’autor, que després d’emmarcar la història en una societat apocalíptica, centra l’acció en l’aventura dels seus protagonistes per a sobreviure en una lluita on es conjuguen els processos col·lectius i els individuals.

Un relat en primera persona, per part de cada protagonista, permet a l’autor una major interacció a través de la lectura, doncs reforça les personalitats de cada personatge, per exemple a partir dels diaris personals de cada un dels joves, que a través de la seva pròpia història, situen la narració en un context encara més trepidant, de desfetes i de reptes, de neguits i de somnis. El més rellevant són els detalls. Cada episodi, cada batalla, la seva estratègia i la manera de vèncer els obstacles són els trets més atractius d’una novel·la dinàmica, agosarada i que crida la necessària tercera entrega, que segons Gallego, potser trigarà una mica més en arribar.

La presentació del llibre, aquest divendres 21 desembre a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit, a les sis de la tarda, i a càrrec de Guillem Estadella, humorista, presentador i amic de Rafael Gallego, promet ser un acte on la intimitat de l’autor i el relat de la novel·la poden esdevenir l’argument perfecte per una història que encara ningú ha escrit. No ens ho podem perdre!

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres