Nadal 2018

Una quarantena de nadons de Sitges celebren el seu primer Tió a la Casa de la Vila

Sitges ha celebrat el Nadal amb una variada proposta d’activitats musicals, artístiques i teatrals, que continuaran al llarg dels propers dies

Redacció Sitges 26-12-2018 8:59 Lectures 1026

Arxivat a:

Una quarantena de nadons de Sitges celebren el seu primer Tió a la Casa de la Vila. Ajuntament de Sitges

Una quarantena de nadons de Sitges celebren el seu primer Tió a la Casa de la Vila. Ajuntament de Sitges

Un total de 44 nadons encapçalats pel primer del 2018, Alícia Bertran Rivera, han estat obsequiats amb un Tió durant la celebració de “El meu primer Tió” que va tenir lloc dissabte a la plaça de l’Ajuntament.  L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, la regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau i la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, van fer els lliuraments que van ser precedits d’una gran festa amb jocs de fusta i on els nens i nenes van poder fer cagar el gran Tió situat dins la Casa de la Vila. Durant l’acte, l’Alcalde va explicar que ”el Tió és un senzill obsequi, molt nostre, i que tenim tres dies per alimentar-lo, engreixar-lo i que pugui donar molts regals”.

La regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau, va recordar que “som un poble que estimem les nostres tradicions com la del Tió. Pensem que les tradicions catalanes cal preservar-les i cal difondre-les i és responsabilitat de tots nosaltres. Per això demano als pares i mares que traslladeu aquesta tradició als vostres fills i filles”.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, va comentar que “un dels nostres pilars principals és la cultura i la tradició, com l’activitat del Tió. Una bona manera de donar la benvinguda a tota una història que continuarà al llarg de la vida. Ens sentim molt orgullosos de poder compartir i poder viure aquests actes tan singulars”. En aquest sentit, Rossell va recordar que “quan arriba un fill tot canvia. Canvia la manera de viure i de gaudir de les tradicions”.

El Centre Cultural Miramar va acollir la tercera edició del concert de Santa Llúcia, a càrrec del quartet de corda i piano, dirigit per Juanjo Rocha, en un acte conduït pel músic Esteve Molero. En el concert es van interpretar diferents peces de Manel Torrens i Eduard Toldrà, entre d’altres, a més de diferents nadales tradicionals. El concert va finalitar amb la interpretació de l’himne a Sitges de Manel Torrens.

A l’inici del concert, Rosa Tubau va destacar “l’oportunitat de poder gaudir d’un concert com aquest, de petit format i de gran qualitat musical” i va felicitar la tasca musical de Juanjo Rocha i Esteve Molero, recuperant peces històriques.


Aquest diumenge, el Casino Prado ha estat l’escenari de la representació de “El primer nadal dels pastors” de Mn. Rossend Fortunet, oferint la primera de les representacions amb l’Associació Teatral Els Pastorets, que ha comptat amb més de 40 actors i actrius de diferents generacions.

Des de divendres i fins diumenge també s’ha pogut gaudir de diferents propostes musicals com el Concert de Nadales de Sitges Canta! a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla; el Concert Coral del cor femení Talcomsona; el cor infantil Xic Levare; i l’orquestra Solraig a l’Ermita de Sant Sebastià i l’Esglèsia de Sant Joan. La Biblioteca Santiago Rusiñol es va omplir divendres amb “Un poema de Nadal” a càrrec del Cor dels Amics de l'orgue. La Societat Recreativa El Retiro també s’ha omplert amb el tradicional Concert de Nadal de la Suburband, celerat diumenge.

El Palau del Rei Moro ha acollit també diumenge l’activitat “Fem el pessebre tots junts” Al mateix lloc, des de dissabte, es pot visitar l’Exposició de Diorames de pessebre, organitzada pel Grup Pessebrista de Sitges.

L’associació de comerciants del Poble Sec s’ha afegit al calendari d’activitats nadalenques amb la primera edició de ‘Nadal en família” celebrada diumenge a la Plaça de Catalunya. Al llarg de la jornada hi hagut jocs de taula, manualitats, i divulgació sobre el Parc de Bombers.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No