Seguici popular

La Festa Major de Sitges, protagonista de la pintura mural al pont del carrer Jaume Figueras

L’artista urbà Òscar García, Berok, i el dissenyador gràfic Daniel Rodríguez Fontdevila, recreen imatges de la Festa Major de Sitges al pont del carrer Jaume Figueres, prop del Vinyet

Redacció Sitges 29-12-2018 8:53 Lectures 5393
La Festa Major de Sitges, protagonista de la pintura mural al pont del carrer Jaume Figueras. Ajuntament de Sitges

La Festa Major de Sitges, protagonista de la pintura mural al pont del carrer Jaume Figueras. Ajuntament de Sitges

Els elements del seguici popular de la Festa Major de Sitges són els grans protagonistes de la pintura mural que embelleix la primera paret pintada del pont del carrer Jaume Figueras, prop del Vinyet. El ric folklore sitgetà a través dels balls populars i entremesos queda plasmat en dues parts ben diferenciades del mural artístic.

A la part superior i com a figures més grans, es poden veure els gegants de la Vila, una palmera, i el drac i  l’àliga juntament amb les colles del ball de diables. A la part inferior estan dibuixats també altres elements festius conformats pels balls, els entremesos i la música. Hi queden plasmats els gegants Americanos, els gegants Moros, així com també, La Moixiganga, els cabeçuts, els grallers i elements del ball de les panderetes i de les gitanes de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

L’artista urbà, Òscar Garcia, conegut pel nom artístic de Berok, i el dissenyador gràfic, Daniel Rodríguez Fontdevila han decorat les pintures murals d’aquest pont durant dos dies, el 15 i 16 de desembre. Els dos creadors de Sitges han pintat aquesta obra de grans dimensions amb l’ús de tècnica mixta, pintura acrílica, esprais i també pintura plàstica.

Aquesta obra d’art amb l’essència de la Festa Major és representada en aquest espai que es completarà el cap de setmana del 12 i 13 de gener amb la segona paret del pont que contindrà elements emblemàtics de la zona com l’Ermita del Vinyet, el monument al Doctor Benaprès, l’Ermita de Santa Bàrbara i una barraca de pedra seca. 

La pintura mural del pont del carrer Jaume Figueras, que connecta el barri de Can Pei amb el passeig Vilanova, forma part del projecte artístic per embellir l’espai públic a un total de sis ponts sota les vies del tren del municipi tant del nucli de Sitges, com del poble de Garraf i de Les Botigues. L’obra és la segona intervenció artística del projecte que duen a terme Berok i Daniel Rodríguez Fontdevila per encàrrec de l’Ajuntament de Sitges. Les pintures murals pintades al pont de l’Hort Gran sota les vies del tren van ser una gran mostra de creativitat i el primer gran projecte per millorar el paisatge urbà de ponts que són punts de connexió entre barris. L’any 2019 es pintaran la resta de ponts del nucli de Sitges, el poble de Garraf i de Les Botigues.

L’Ajuntament reitera la demanda de col·laboració ciutadana per preservar aquestes obres artístiques que embelleixen espais de la vila. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré