Final de temporada

Carola Ortiz serà la veu femenina del tast de cambra d’aquest dissabte a Vinseum

Exhaurides les localitats del grup The Gramophone Allstarts Big Band per al concert de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 07-01-2019 10:43 Lectures 2811
Carola Ortiz serà la veu femenina del tast de cambra d’aquest dissabte a Vinseum. EIX

Carola Ortiz serà la veu femenina del tast de cambra d’aquest dissabte a Vinseum. EIX

Aquest dissabte 12 de gener, a les 7 de la tarda, Carola Ortiz serà la veu femenina que acompanyada per Sandrine Robilliard, al cello, i per  Bartolomeo Berengui, a la guitarra, oferiran el seu concert a l’Auditori de Vinseum.

Carola Ortiz és una de les cantants més polifacètiques del moment. Viatgera musical incansable, ha gravat cinc discos amb bandes pròpies (AxisOrca, Minimal Hits, Sirin) i ha col·laborat en uns altres 20 discos de diversos gèneres musicals com el jazz, la música improvisada, el swing, el rock, la cançó, i de diferents folklores: ibèric, del Brasil, d'Argentina, dels Balcans i de la Índia.

En aquest tast de cambra podrem gaudir del seu eclecticisme i versatilitat amb una selecció d'aquests repertoris.

El nou disc Maraca Soul amb les veus de les germanes Sey i la Judith Nedermann per acomiadar la temporada d’espectacles

Aquest diumenge 13 de gener, a les 7 de la tarda, The Gramophone Allstarts Big Band tancaran la programació amb el disc Maraca Soul. The Gramophone Allstars Big Band és un grup que fusiona la música jamaicana dels anys seixanta (ska, rocksteady i regge) amb diferents estils de música negra com el soul o el jazz entre molts d’altres. Tot això passat pel potent filtre d’una big band integrada per disset músics.

El grup va néixer el 2008 a Barcelona com a centre neuràlgic sota la batuta del saxofonista bisbalenc Genís Bou. Des d’aleshores ha publicat cinc discos i ha actuat en els principals festivals, sales i festes del país fins a convertir-se en un del projectes musicals més consolidats de l’actual escena de música negra.

En seu darrer treball discogràfic Maraca Soul el combo gramofònic experimenta amb noves sonoritats com el boogaloo o el calypso i continua amb la fórmula de revisionar temes clàssics (i no tant clàssics) amb uns arranjaments sorprenents i creatius. Al disc, a més, també hi trobem una composició original d’un dels saxofonistes de la banda: Lluc Casares.

Als Gramophone Allstars Big Band conflueixen alguns dels músics més rellevants de la nova escena jazz del país.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans