Arqueologia

Banyeres del Penedès inicia els tràmits per expropiar el terreny del jaciment iber

L’alcalde adverteix els propietaris que hauran d’abandonar els dos habitatges de la parcel·la

ACN/ Gemma Sánchez Banyeres del Penedès 07-01-2019 15:48 Lectures 3150

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès començarà aquesta setmana els tràmits per expropiar el terreny on hi ha soterrat un poblat iber de 2,5 hectàrees d’extensió. Segons ha avançat Catalunya Informació i ha confirmat l’ACN, l’alcalde Amadeu Benach es reunirà aquest dimarts amb els serveis tècnics i jurídics per començar l’expropiació, un cop esgotat el termini fixat per ell mateix per intentar arribar a una entesa per la compra dels terrenys. Benach lamenta la falta d’acord, ja que la proposta de l’Ajuntament excloïa de la compra els dos habitatges que hi ha a la finca i evitava un desallotjament durant els primers anys d’excavació. Ara però, l’alcalde adverteix que l’expropiació afectarà tot el terreny, incloent els habitatges.

La proposta de compra per part del consistori, recorda l’alcalde, oferia 80.000 euros als dos propietaris dels terrenys i els permetia seguir utilitzat els dos habitatges mentre no fos necessari ensorrar-los per fer avançar l’excavació. L’entesa, però, no ha estat possible perquè un dels dos propietaris reclamava un import superior, que Benach s’ha negat a acceptar.

Superada la data límit del 31 de desembre que va fixar l’alcalde com a marge per arribar a una entesa, ara el govern municipal començarà els tràmits per expropiar tota la finca. “Em sap molt greu”, assegura Benach a l’ACN, tot justificant l’expropiació “per una qüestió d’interès públic”. “No ens podem quedar passius davant un jaciment declarat Bé Cultural d’Interès Nacional”, afegeix.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans