Nova etapa

Marcel Meya i Dani Ponce, nous caps de colla dels Bordegassos de Vilanova

L’assemblea escull la primera dona presidenta de la història de la colla, Clàudia Roig

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-01-2019 11:56 Lectures 3859

Els Bordegassos de Vilanova donen pas a una temporada 2019 que presenta canvis tant en els càrrecs de la junta com en la forma de treballar. L’assemblea de la colla, celebrada el passat 22 de desembre al local de l’entitat, ha escollit Marcel Meya i Dani Ponce com a caps de colla, mentre que el lloc de la presidència l’ocuparà Clàudia Roig. Es tracta d’un projecte que treballarà amb un model de colideratge, que, a més, comptarà amb la primera dona presidenta de la història de la colla.

L’equip tècnic d’enguany aposta per la divisió de càrrecs entre dos caps de colla. Aquesta forma de fer també serveix per crear altres estructures internes de la colla, com l’equip de pinyes, encapçalat per Marc Montes i Marcos Muñoz. L’equip de canalla també treballarà en aquesta línia i l’encapçalaran Lídia Hortelano i David Oliva.

La gestió administrativa de la colla també dona pas a un lideratge jove, amb la primera dona presidenta de tota la història de la colla, Clàudia Roig. Julio Cabrera i Adrià Cruells ocuparan els llocs de la vicepresidència, apostant, un cop més, per aquesta estructura dual.

Un dels objectius del nou equip tècnic és la de dinamitzar els assajos i canviar la forma de treballar fins ara existent. Una de les apostes més destacades és la d’augmentar les proves dedicades a treballar la pinya, amb la voluntat d’aconseguir uns assajos més participatius. Per agilitzar i facilitar les proves i explicacions, es projectaran les pinyes i proves de tronc durant els assajos perquè tothom pugui saber quin lloc ocupa.

La nova junta també vol inspirar-se en els encerts i formes de fer d’altres colles del món casteller, de manera que ha mostrat la seva voluntat d’aprendre constantment de les conductes exitoses de les diferents formacions, ja sigui en la forma d’assajar o de gestionar una colla de castells.

Més enllà dels assajos, la nova junta també vol reduir el nombre de diades castelleres durant la temporada, apostant per un calendari més reduït i amb unes sortides que puguin ser profitoses pel desenvolupament de la colla. Així, es volen augmentar els períodes de descans entre diades per assegurar una bona xifra de participació a totes les actuacions.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No