Consorci del Patrimoni de Sitges

El Cau Ferrat i el Maricel de Sitges, declarats museus d’interès nacional

ACN Sitges 15-01-2019 16:13 Lectures 1797

El Cau Ferrat i el Museu Maricel ja són des equipaments d’interès nacional. L'executiu ho ha acordat després que la Junta de Museus de Catalunya n'emetés un informe favorable. El Cau Ferrat conté les col·leccions d’art antic aplegades per l’artista Santiago Rusiñol (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari), així com d’art modern (pintura, dibuix i escultura), i va ser declarat secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya l’any 2000. El Maricel conté la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales d’art i antiguitats (pintura, escultura i arts de l’objecte del romànic, gòtic, renaixement i barroc) i d’art modern (pintura, dibuix i escultura), i la Col·lecció d’Art de la Vila, que acull obres de diferents èpoques d’art modern.

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel se sumen als set museus que ja tenen la categoria. Es tracta de la Fundació Joan Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat, el Museu Picasso i el Museu Diocesà i Comarcal de Lleida; a més del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

La condició d’Interès Nacional permet als museus dotar-se d’un estatus i una categoria que obre portes en la seva projecció i en les seves iniciatives, a més d’esdevenir una excel·lent carta de presentació per als seus visitants.

L'acord culmina el procés iniciat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, que va sol·licitar la declaració del Museu del Cau Ferrat i del Museu Maricel com a museus d’interès nacional perquè entén que el nucli museístic i patrimonial de Sitges té una significació rellevant per al patrimoni cultural de Catalunya.

La Llei de Museus de Catalunya detalla a l’article 25 la capacitat del Govern per declarar museus d’Interès Nacional per la importància i el valor del conjunt de béns culturals que apleguen, per les característiques generals o específiques de les seves col·leccions o perquè l'interès del seu patrimoni museístic depassa el seu marc, i tenen una significació especial per al patrimoni cultural de Catalunya.
Text

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No