Quaderns Crema

David Monteagudo re editarà ‘Fi’ amb un annex on revelarà el desenllaç original de la novel·la

L’autor celebra els deu anys del llibre que el va dur a la fama fent ressorgir la “polèmica” sobre el final de la història

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 07-02-2019 9:44 Lectures 1787
Pla curt de l'escriptor David Monteagudo mirant a càmera. Imatge del 6 de febrer del 2019 . ACN

Pla curt de l'escriptor David Monteagudo mirant a càmera. Imatge del 6 de febrer del 2019 . ACN

David Monteagudo publicarà una re edició de ‘Fi’ (Quaderns Crema) que inclourà un annex amb el desenllaç original que va escriure per tancar la novel•la. Ho ha avançat a l’ACN el propi autor, il•lusionat per desvetllar el final real d’una novel•la que el 2009 el va catapultar a la fama literària. Precisament, Monteagudo considera que el desè aniversari és el moment idoni per revisar-ne alguns detalls estilístics i premiar els lectors més fidels amb una “edició de col•leccionista” que publicarà quan acabi l’any. L’autor, resident a Vilafranca del Penedès, recorda orgullós tant l’èxit que va tenir la novel•la com la “polèmica” que va provocar el seu final, amb molts elogis però també dures crítiques. Revelant-ne el desenllaç original, confia que el debat estarà servit de nou.

“’Fi’ és una novel•la que ha desfermat passions, amb molta gent que no li va agradar però també té els seus ‘frikis’, i aquesta serà una edició per a col•leccionistes”, explica David Monteagudo a l’ACN, content per poder compartir el final que ell realment va idear per tancar la història d’aquell grup d’amics retrobats en un refugi de muntanya. L’autor recorda que la seva proposta original no va satisfer l’editor, Jaume Vallcorba, que li va plantejar diverses opcions alternatives, una de les quals és la que va acabar llegint el públic.

Després de l’èxit aconseguit el 2009, ara Monteagudo s’ha proposat premiar la “curiositat” dels seus lectors amb un annex d’una quinzena de pàgines, conscient que això pot fer ressorgir el debat d’opinions que es va obrir fa deu anys. “Si ‘Fi’ és un llibre polèmic, el seu final encara ho és més, i encara avui m’ho recorden alguns lectors quan faig alguna trobada”, admet, impacient per la rebuda que tindrà la re edició. Mentrestant, prepara la sortida a la venda del seu últim llibre de relats, que publicarà aquest mes de febrer.

En aquests deu anys, a l’estat espanyol s’han distribuït 50.000 exemplars de ‘Fi’ en onze edicions. L’última, publicada arran de l’èxit de l’adaptació cinematogràfica homònima que se’n va fer el 2012, la qual va estar nominada al Goya al millor guió adaptat. A l’estranger, la història signada per David Monteagudo s’ha traduït a l’alemany, el rus, l’italià i el neerlandès, entre altres idiomes. La previsió és publicar la re edició en castellà i català.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament