Ampliació del fons

La Fundació Stämpfli rep 25 peces que s’exposaran a les noves sales

Entre les peces incorporades al fons de la Fundació hi ha algunes destacades i significatives pintures de la primera època de Pere Stämpli, com Autoportrait au raglan (1963), Tomate (1964) o Wildcat nº 2 (1970)

Redacció Sitges 07-02-2019 10:35 Lectures 2370
La Fundació Stämpfli rep 25 peces que s’exposaran a les noves sales. Museus de Sitges

La Fundació Stämpfli rep 25 peces que s’exposaran a les noves sales. Museus de Sitges

Les instal·lacions de la Fundació Stämpfli han rebut aquest dimecres 25 obres que amplien el seu fons i que s’exposaran en les tres sales guanyades amb la nova ampliació. Es tracta de peces, sobretot, de Pere Stämpfli, però també d’altres artistes, com Michel Tysblat, que han arribat de diversos punts de Franca a través d’un camió especialment adaptat per al trasllat de peces d’art.

Les noves obres amplien el fons de la Fundació Stämpfli, que ja supera les 130 obres, totes cedides pels autors, els seus descendents o dipositaris. Les peces que han arribat avui s’exhibiran, majoritàriament, en les tres noves sales de la Fundació, guanyades gràcies a les obres d’ampliació impulsades pel matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli.

Entre les peces incorporades al fons de la Fundació i que han arribat aquest dimecres hi ha algunes destacades i significatives pintures de la primera època de Pere Stämpli, com Autoportrait au raglan (1963), Tomate (1964) o Wildcat nº 2 (1970), a més diverses peces del seu joc de pneumàtics o altres olis de composicions geomètriques, com Irvan (1985) o Pastel nº 31 sans titre (1996), entre d’altres. Algunes peces són de gran tamany i es traslladaran internament gràcies als sistemes d’elevació mecànica incorporats amb les obres d’ampliació.

Amb les tres noves sales, les instal·lacions de la Fundació disposaran de sis sales d’exposicions, destinades principalment a mostrar la seva col·lecció permanent, però també a exposicions temporals. A més, l’edifici disposa d’una sala de magatzem, un espai de biblioteca i documentació i accés a l’auditori de l’Espai Cultural Pere Stämpfli utilitzat pel Grup d’Estudis Sitgetans.

Amb les obres d’ampliació, la Fundació ha passat dels 300 metres quadrats a 800. A partir de la setmana vinent, començaran els treballs d’instal·lació de les obres, la col·locació de la darrera part de la senyalètica i la implantació dels nous circuits. Els treballs de construcció adaptació, il·luminació i condicionament van finalitzar el passat mes d’octubre. Encara no hi ha data d’inauguració de l’ampliació, tot i que està prevista per abans de Setmana Santa, amb l’objectiu que el que serà el nou museu d’art contemporani estigui en ple funcionament amb la temporada turística.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No