Carnaval 2019

El Carnestoltes imposa el seu regnat a Canyelles aquest dissabte

Canyelles espera el Carnaval més participatiu i multitudinari de la història, amb 20 carrosses i 1.500 participants

Redacció Canyelles 22-02-2019 9:32 Lectures 2333

Canyelles obre els Carnavals del Penedès i el Garraf aquest dissabte 23 de febrer i ho fa amb la festa de Carnestoltes més multitudinària i participativa de la història, ja que s’hi han inscrit 20 carrosses i 1.500 participants, el doble que l’any passat. Això ha obligat a replantejar-se la festa, que comença a les sis de la tarda, i a incorporar alguns canvis en el recorregut i en l’inici i el fi de la rua.

Com és habitual, la setmana passada va tenir lloc el tradicional sorteig entre totes les entitats participants per determinar l'ordre que cadascuna ocuparà a la Rua de Carnaval del dissabte 23 de febrer. Del total de grups participants, vuit són de Canyelles, i la resta de poblacions del Garraf i el Penedès: Olivella, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès, Calafell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Cunit i Banyeres del Penedès.

La rua sortirà des de l’aparcament de l’escola Sant Nicolau, encapçalada pel Carnestoltes i la seva comitiva, i seguirà pel Camí del Romanguer fins al carrer Major i la Plaça de la Bassa d’en Llot, on el Carnestoltes donarà el Passaport del Carnaval de Canyelles a cadascuna de les colles participants, un document imprescindible per poder participar del Carnestoltes canyellenc. En rebre el seu distintiu, cada colla oferirà un ball, per seguir després la rua pel carrer de la Bassa d’en Llot, el carrer Nou, el lateral de l’Avinguda Vilafranca, i l’avinguda del Raval per tornar al Camí del Romanguer i seguir fins a l’aparcament de l’escola, on s’acabarà la rua i hi haurà una festa final amb un Dj fins a la una de la matinada.

Canyelles celebra el Carnaval una setmana abans que la resta de municipis del Garraf. I ho fa amb la tradicional rua de carrosses i comparses que desfilaran pels carrers més cèntrics del nucli urbà, el dissabte 23 de febrer, a les sis de la tarda.

Ball de mantons

Però el tret de sortida del Carnaval el dona El Ball de Mantons, obert a tothom, que té lloc el divendres 22 de febrer, a partir de les 20:30 hores. Inclou sopar i  ball amb l'orquestra Supernova.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres