Carnaval 2019

La cubana Reina del Carnaval de Sitges arriba per error a Vilanova i la Geltrú

Els descendents dels Massó de Can Negrita s'han trobat per casualitat amb l'alcaldessa Neus Lloveras, que els ha acompanyat fins a Sitges per donar el tret de sortida al carnaval

La sitgetana Cristina Cañellas encarna el personatge de la Reina del Carnaval 2019, que s’ha presentat aquest diumenge de la mà de la colla Xis Pun

Redacció Sitges 24-02-2019 13:54 Lectures 7298

La Reina del Carnaval de Sitges ha arribat aquest matí per error a Vilanova i la Geltrú. La capital del Garraf i rival històrica de la vila de Sitges ha rebut amb estupefacció l'arribada dels descendents dels Massó de Can Negrita. Precisament els parents de Cuba de la reconeguda família sitgetana s'han trobar per casualitat amb l'alcaldessa vilanovina, que estava fent esport a mig matí i que s'ha ofert a acompanyar-los fins a Sitges. Han vingut a passar uns dies a Sitges, fent un agermanament entre Sitges i Cuba durant els dies de Carnaval. I justament una de les descendents d'aquesta nombrosa familia d'americanos sitgetans ha estat proclamada al Cap de la Vila Reina del Carnaval de Sitges 2019.

Vinyet-Delmaris Guzmán Massó ja regna a Sitges, de mans de la colla XisPun i gràcies a la intervenció de Neus Lloveras, que ha viatjat en Rodalies fins a Sitges amb la delegació cubana que per error havia baixat del tren una estació més enllà, a Vilanova. 

La nena de les Massó de Can Negrita, Vinyetdelmaris Guzmán Massó, s’ha proclamat Reina del Carnaval de Sitges 2019 que encarna la sitgetana Cristina Cañellas. La colla Xis Pun ha presentat aquest diumenge la màxima figura femenina del Carnaval coincidint amb l’arribada a Sitges dels descendents de Felip Massó i Carbonell, parents de les germanes Massó de Can Negrita.

El nomenament de la Reina s’ha produït al Cap de la Vila, que estava ple de gom a gom, per seguir el colofó d’un espectacle original i divertit que ha rememorat els avantpassats cubans de Sitges. Després d’uns minuts de suspens i incertesa des d’un dels balcons d’un edifici al Cap de la Vila, s’ha presentat la nova Reina Vinyetdelmaris, la nena de Can Negrita. La flamant reina s’ha mostrat satisfeta de la rebuda i ha desitjat un Carnaval magnífic a tothom.  La Reina ha assegurat que “los sitgetanos hacen las cosas muy lindas y tengo ganas de disfrutar de este pueblo”.

El muntatge, preparat per la colla Xis Pun, ha començat amb una anècdota curiosa. Els parents cubans -venint del Prat-, s’han equivocat de parada i han baixat a Vilanova i la Geltrú on s’han trobat amb l’alcaldessa Neus Lloveras, qui els ha acompanyat fins a Sitges en tren. A la plaça Eduard Maristany, els parents de les Massó de Can Negrita, vinguts des de Cuba, han rebut una calorosa benvinguda per part de les sitgetanes i els sitgetans, que els esperaven a l’estació juntament amb les germanes de Can Negrita, la Rosita, la Conxita, la Carmeta i el seu marit l’Isidro. També han estat acompanyats per una banda, gralles, majorets, batucada, curiosos, i autoritats de la vila encapçalades per l’alcalde de Sitges Miquel Forns; la regidora de Cultura Tradicions i Festes, Rosa Tubau; i la regidora de  Promoció Turística, Turisme i Platges, Aurora Carbonell; i el president de la comissió de Carnaval, Ramon Artigas.

Després dels parlaments i les presentacions de la família cubana, s’ha iniciat una ruta guiada de la mà de les AGIS (Associació de Guies Informadors de Sitges) per donar a conèixer als nouvinguts el tarannà de Sitges i alguns dels carrers més emblemàtics i cèntrics de la vila. Durant el recorregut han pogut veure balcons engalanats plens de persones representatives de les tradicions sitgetanes com el Corpus, el Carnaval, el pubillatge i esdeveniments com el Festival de Cinema, entre altres activitats i tradicions.

Un cop al Cap de la Vila, la colla Xis Pun ha presentat la nena de Can Negrita, la Vinyetdelmaris Guzmán Massó com la Reina del Carnaval de Sitges 2019. L’agermanament entre Sitges i Cuba ha acabat amb un concert vermut a l‘Hort de Can Falç.

El Carnaval de Sitges 2019 arrencarà oficialment aquest dijous, 28 de febrer, a les 19.15 h, a la plaça de La Fragata on tindrà lloc l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes. Un espectacle de la mà de la colla Aliguinhos que comptarà amb la participació de més de 100 persones. D’aquesta manera, s’iniciarà el Carnaval de Sitges, considerat un dels deu millors Carnavals del món.

La cubana Reina del Carnaval de Sitges arriba per error a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Sitges
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No