Bocadillo

El polèmic documental 'Vosotros sois mi película' ideat per Wismichu s'estrenarà el 31 de març

La cinta segueix el procés creatiu de 'Bocadillo', presentat al Festival de Sitges i que projectava durant una hora i vint minuts una escena repetida en bucle

ACN Sitges 28-02-2019 16:08 Lectures 3125
Una imatge de 'Bocadillo' amb Wismichu . Festival de Sitges

Una imatge de 'Bocadillo' amb Wismichu . Festival de Sitges

La plataforma Flooxer d'ATRESplayer estrenarà el 31 de març 'Vosotros sois mi película' que, posteriorment, també arribarà als cinemes. El documental, dirigit per Carlo Padial, segueix de prop el procés creatiu de 'Bocadillo', un projecte dirigit pel Youtuber Wismichu (Ismael Prego). La cinta es va presentar durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i va generar polèmica entre el públic i la premsa perquè projectava durant una hora i vint minuts una escena repetida en bucle. Segons els creadors del projecte, és la "història darrere de l'escàndol" i un "retrat generacional que posa de manifest l'erosió de la veritat en l'era digital".

El 'youtuber' Ismael Prego, conegut amb el nom de Wismichu, va presentar a l'octubre al Festival de cinema de Sitges la seva primera pel·lícula 'Bocadillo' en una sessió al Retiro que va acabar amb esbroncada i amb part del públic demanant que els tornessin els diners o abandonant la sala. El film consistia bàsicament en la repetició d'una escena de pocs minuts amb algunes variacions i això ha generat l'empipament del públic. Poc després de la sessió el mateix Wismichu ha fet una piulada en la qual deia: "Vosaltres sou la meva pel·lícula", el nom que ha acabat tenint el projecte cinematogràfic. De fet, a la sortida de la sala, una càmera gravava la reacció del públic i els preguntava l'opinió sobre el que acabaven de veure.

A la sinopsi inicial de 'Bocadillo', produïda per YouPlanet, s'indicava que Ismael s'havia decidit fer vegetarià un parell d'anys abans i a partir d'això "moltes de les situacions quotidianes, com menjar fora de casa, es convertirien en una cosa extremadament complicada. Un dia qualsevol, buscant un bar en el qual esmorzar un entrepà apte per a ell, començarà una gran aventura plena de drama, comèdia i acció".

"El món d’avui dia es mesura pel nombre de seguidors i no pel talent de cadascú. Em recorda un capítol de la sèrie 'Black Mirror'", va expressar Wismichu en la roda de premsa prèvia a la projecció del film. Wismichu té més de 12 milions de seguidors a les xarxes socials i va començar la seva carrera a Youtube l'any 2012 amb 18 anys.

Segons el director, Carlo Padial, també es pot veure com una comèdia sobre el "present sonat en què vivim, dominat per la confusió, la incertesa, la manipulació mediàtica i la ira generalitzada davant un exterior incert i canviant". El cineasta especialitzat en l'humor i el món dels falsos documentals creu que la cinta es posa de ple en el canvi de paradigma a la societat actual: "M'interessa moltíssim explorar el llenguatge nou que està sorgint des d'Internet, és una font constant d'informació".

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No