Carnaval 2019

Un gran unicorn de merenga inicia la primera batalla dolça del carnaval de Vilanova

La merengada parteix un any més de les portes de la pastisseria Blanch, on va néixer aquest acte únic i propi del carnaval vilanoví

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-02-2019 18:12 Lectures 4508
Un gran unicorn de merenga inicia la primera batalla dolça del carnaval de Vilanova. EIX

Un gran unicorn de merenga inicia la primera batalla dolça del carnaval de Vilanova. EIX

Un gran unicorn de merenga ha inaugurat oficialment el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, tot i que el passat cap de setmana, el ball de mantons i les competències musicals ja havien posat en marxa el programa de festes. La tradicional merengada ha arrencat un any més a les portes de la pastisseria Blanch, mare d'aquest acte, que enguany ha apostat per una de les figures més reconegudes i desitjada pels més menuts. Un unicor multicolor ha iniciat la primera de les batalles dolces del carnaval vilanoví, tot un símbol del Dijous Gras local.

Després de la bogeria dels més petits durant aquesta tarda, aquest vespre les entitats de la ciutat celebraran diferents xatonades com a preludi de les merengades adultes, que arribaran ben entrada la mitjanit. Merengues i xató marquen, així, l'inici d'una setmana de bogeria, amb l'Arrivo aquest divendres i les Comparses de diumenge com a actes principals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No