Patrimoni de Sitges

Pere Izquierdo assumeix la direcció provisional dels Museus de Sitges

La seva incorporació al càrrec garanteix el correcte funcionament del Consorci del Patrimoni de Sitges i la continuïtat dels projectes

Redacció Sitges 04-03-2019 12:18 Lectures 1633
Pere Izquierdo assumeix la direcció provisional dels Museus de Sitges. Museus de Sitges

Pere Izquierdo assumeix la direcció provisional dels Museus de Sitges. Museus de Sitges

L’arqueòleg i museòleg Pere Izquierdo i Tugas (Gavà, 1963) ha estat nomenat director-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, amb caràcter provisional fins el 30 d’abril. D’aquesta manera, la plaça –que havia quedat vacant el passat 15 de febrer per la jubilació de Vinyet Panyella, que l’havia ocupada des del desembre del 2011– queda coberta i garanteix el correcte funcionament dels museus i la continuïtat dels projectes actualment en marxa.

Pere Izquierdo treballa al Consorci del Patrimoni de Sitges des del maig del 2013 i en els últims anys ha assumit la Secció Tècnica d’Equipaments i Projectes des d’on ha participat en projectes com la reforma el Palau de Maricel, l’adaptació de Can Falç, la revisió de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Sitges o la documentació de les recents troballes en excavacions al Puig de Sitges. Anteriorment, havia estat director del Patronat de Museus Municipals de Sabadell (1992-94), del Museu d’Arqueologia de Catalunya (febrer 2007 – setembre 2008) i de l’Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona (febrer 2012 – abril 2013). Ha participat en una seixantena d’excavacions arqueològiques, de les quals n’ha dirigit 27.

Entre els anys 2003 i 2008 va ser vocal del patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la seva comissió delegada; ha editat l’obra col·lectiva La nissaga catalana del món clàssic (2010); ha participat en onze llibres de diferents disciplines culturals; ha pronunciat un centenar llarg de conferències i ha estat professor habitual als cursos de postgrau de museologia, gestió del patrimoni i arqueologia subaquàtica de diverses universitats catalanes, entre altres iniciatives i activitats de la seva trajectòria cívica i cultural.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres