Ediciones Península

El crim del Foix inspira el llibre "Sólo tú me tendrás", del periodista de successos Toni Muñoz

El llibre se centra en una història de gelosia, mentides i mort en el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-03-2019 10:08 Lectures 2419
El crim del Foix inspira el llibre

El crim del Foix inspira el llibre "Sólo tú me tendrás", del periodista de successos Toni Muñoz. EIX

El crim del Foix inspira el llibre "Sólo tú me tendrás", del periodista de successos Toni Muñoz. El llibre se centra en una història de gelosia, mentides i mort en el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, protagonitzada per uns agents residents entre Vilanova i Cubelles. La història arrencava al maig de 2017, quan un cos calcinat apareix al costat del pantà de Foix, abandonat en el maleter d'un cotxe al qual han calat foc. Només una pròtesi de columna permet reconèixer el cadàver: pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona suspès de sou i de feina des de feia mesos després de propinar-li una pallissa a un motorista. La seva vida, poc abans de l'agressió, havia donat una bolcada: acabava de separar-se de la seva dona per a iniciar una relació amb una altra agent de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral. Portaven junts des de llavors. Però Rosa, quan li comuniquen la notícia, a penes s'immuta. De fet, es refugia immediatament en un antic nuvi, Albert López, membre també del mateix cos de seguretat. I comença a suggerir que potser el seu exmarido, Rubén, agent dels Mossos d'Esquadra, té alguna cosa que veure amb la mort de Pedro.

El que la investigació va destapar a continuació —mentides, encobriments, relacions paral·leles, episodis de violència policial, pornovenganzas, manipulacions i potiners intents de desviar l'atenció— va consternar l'opinió pública i va dibuixar com a peça central d'aquesta tragèdia una dona, Rosa Peral, que sempre ho va voler tot. I que solia aconseguir-ho.

El llibre és un true crime fascinant entorn del crim que va destapar intrigues, enamoriscaments i corrupteles a la policia municipal de Barcelona. El seu autor és Toni Muñoz (Sant Feliu de Llobregat, 1984), periodista especialitzat en successos que ha seguit el crim del Foix des de les pàgines de La Vanguardia. És professor del grau de Periodisme de la Universitat Oberta de Catalunya.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No