Carnaval 2019

Sitges plora la fi del Carnaval

La vila diu adeu als lluentons i a la disbauxa per donar pas a la Quaresma

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 06-03-2019 21:20 Lectures 2669

Arxivat a:

Sitges s’ha acomiadat aquest Dimecres de Cendra de la disbauxa que ha envoltat la vila els últims set dies. ACN

Sitges s’ha acomiadat aquest Dimecres de Cendra de la disbauxa que ha envoltat la vila els últims set dies. ACN

Sitges s’ha acomiadat aquest Dimecres de Cendra de la disbauxa que ha envoltat la vila els últims set dies. Sa Majestat Aliguinho I El Susodicho no ha pogut suportar la bogeria i els excessos acumulats durant el Carnaval i aquest vespre ha caigut abatut sota l’atenta mirada del seu seguici. Els set colors que l’han envoltat des que dijous va agafar el poder han quedat desdibuixats i enfosquits per capelines negres, cares llargues i moltes llàgrimes. Al costat del seguici, milers de sitgetans i visitants han omplert els carrers per acomiadar el Carnestoltes i acompanyar-lo durant la seva última rua, on la música festiva ha donat pas a melodies tristes i emotives. Un cop superat el Carnaval, Sitges ha donat la benvinguda al personatge de la Senyora Quaresma.

A mitja tarda han començat a fallar-li les forces al rei Carnestoltes. Tot i que la música del seu món de colors seguia sonant amb ritmes festius i bona part del seu seguici continuava ballant en el seu últim pas per la plaça de l’Ajuntament, a Sa Majestat les cames ja li feien figa. La cara alegre de l’última setmana s’havia convertit en un posat seriós, evidenciant que el final del regnat era a tocar.

Un últim esforç li ha servit per arribar al cèntric Cap de la Vila per trobar-se amb la Reina del Carnaval, però la situació ja era irreversible i el seu propi seguici s’ha conjurat per retreure-li tots els excessos de la darrera setmana. Els representants dels set colors que encarnaven set valors, s’han convertit aquest cop en set pecats que li han recordat al Carnestoltes totes les maleses que ha fet des de Dijous Gras.

D’aquesta manera, la llum del Carnaval s’ha anat apagant poc a poc mentre Sa Majestat era dut fins la lectura del testament, on ha s’ha esmerçat per exposar les seves últimes voluntats sota l’atenta mirada de la mort, que el rondava de forma constant. Tant l’ha rondat, que al final ha acabat abatut a les seves mans.

Entre els plors dels milers d’espectadors i les millors gales de nombroses vídues transvestides fidels cada any a l’Enterro, Aliguinho I El Susodicho ha estat traslladat fins una gran muntanya de restes de carrosses enmig de la sorra, on ha cremat immers en un espectacular castell de focs d’artifici. Tot plegat, ha servit per rebre la Senyora Quaresma, disposada a “posar seny”, mentre ha repartit bunyols de vent ensucrats.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No