Carnaval 2019

Vilanova i la Geltrú, de dol per acomiadar-se del Carnestoltes

Els vikings arriben a la ciutat i s’enduen Sa Majestat per cremar-lo mar endins

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 07-03-2019 9:01 Lectures 2182
Vilanova i la Geltrú, de dol per acomiadar-se del Carnestoltes. ACN

Vilanova i la Geltrú, de dol per acomiadar-se del Carnestoltes. ACN

Després de set dies de colors, disfresses, bogeries i excessos, aquest vespre la ciutat ha quedat immersa en la tristor, trencada per plors sorneguers que lamentaven la fi del Carnaval. Milers de veïns han passat al llarg de la tarda per la casa mortuòria instal•lada al Teatre Principal, on s’han pogut acomiadar d’un rei d’essència medieval que divendres va arribar a la ciutat relegant Vilanova a ser un barri de la Geltrú. Tot seguit, els vilanovins han acompanyat en silenci el fèretre fins la plaça de la Vila, on un grup de vikings ha assaltat la ciutat i ha acabat enduent-se Sa Majestat per cremar-lo al mar.

L’Enterro s’ha celebrat sota l’amenaça d’una pluja que ha acabat fent acte de presència a la recta final de l’espectacle pirotècnic amb què s’ha tancat la cerimònia.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres