Museus de Sitges

Les visites al Palau de Maricel i a la Parròquia proposen un recorregut per la història de l’art català

Els itineraris guiats es podran realitzar entre els mesos de març i octubre

Redacció Sitges 07-03-2019 11:03 Lectures 2198
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Museus de Sitges

Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Museus de Sitges

Les visites guiades al Palau de Maricel i a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla tornen aquesta primavera al programa d’activitats al patrimoni i es mantindran periòdicament fins la tardor. Dos dels edificis més emblemàtics de la vila s’obren al públic, per iniciativa del Consorci del Patrimoni de Sitges, per recórrer els seus interiors, aproximar-se a la seva història, admirar les seves col·leccions i conèixer els seus secrets.

Acabat el 1918, el Palau de Maricel és una de les joies arquitectòniques de Sitges i una icona, conjuntament amb tot Maricel, del Noucentisme català. Les visites guiades s’efectuaran cada diumenge, a partir del 10 de març i fins l’estiu, en què entraran en funcionament les activitats del Sitgestiu Cultural, que també inclouen visites per aquest edifici, tot i que en un format diferent. Les visites són cada diumenge, en tres horaris i idiomes: a les 11h (en anglès), les 12h (en català) i les 13h (en castellà). Durant la Setmana Santa es faran visites diàries entre dimarts 16 i Diumenge de Resurreció.

L’itinerari pel Palau de Maricel repassa els racons d’aquest edifici emblemàtic: el Saló d’Or, el Saló Blau, les terrasses i el claustre, des d’on s’aprecien unes vistes privilegiades del Mediterrani.

A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, l’itinerari té el seu inici a l’exterior de l’església –amb les explicacions sobre la història del Baluard, la Fragata, els primers cavallers, les vegueries i les transformacions de l’edifici– i continua al seu interior amb un passeig pels sarcòfags, les credences i el conjunt de retaules barrocs. La visita presenta una de les col·leccions d’art sacre més importants del país, gràcies a les imatges romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques que formen part de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales. L’itinerari inclou també la pujada al campanar, que ofereix unes vistes espectaculars de Sitges des del punt més elevat de la Punta. Les visites es realitzaran en dissabte, del 4 de maig al 5 d’octubre.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No