Ribes i les Roquetes, 1950 – 1975

Sant Pere de Ribes recull la seva memòria històrica a través d'un segon documental

El nou audiovisual, amb nous testimonis de Ribes i de les Roquetes que aporten i amplien el coneixement i l’experiència de fets històrics locals, ha estat publicat en un doble DVD

Redacció Sant Pere de Ribes 19-03-2019 18:29 Lectures 3075
Sant Pere de Ribes recull la seva memòria històrica a través d'un segon documental. EIX

Sant Pere de Ribes recull la seva memòria històrica a través d'un segon documental. EIX

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha donat continuïtat al projecte iniciat fa uns anys per recuperar la memòria històrica local i presenta ara un segon documental “Ribes i les Roquetes, 1950 – 1975” que complementa el seu antecessor “Recordis Ribes, 1930 – 1950”. Tot dos són un recull d’entrevistes en format audiovisual a veïns i veïnes que varen viure l’abans i després de la guerra civil espanyola. 

“Ribes i les Roquetes, 1950-1975”, que s’ha fet amb la mateixa vocació de mantenir viva la memòria i amb la novetat de documentar per primera vegada oralment la història del naixement i el desenvolupament del nucli de les Roquetes, es projectarà públicament els divendres 22 i 29 de març, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic l’Espai de les Roquetes i al Centre Cultural el Local de Ribes, respectivament. A la presentació hi assistirà l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, així com d’altres representants municipals, i el director de la segona entrega, el periodista i músic, Esteve Molero, entre d’altres. El nou audiovisual, amb nous testimonis de Ribes i de les Roquetes que aporten i amplien el coneixement i l’experiència de fets històrics locals, ha estat publicat en un doble DVD que inclou la reedició de “Recordis Ribes”, que va tenir molt èxit i es va exhaurir de seguida. Dissenyat per Gerard Gómez i editat per Audiovisuals de Sarrià, es podrà adquirir els dies de la presentació i també online (http://www.estevemolero.com/botiga/) a un preu de 20€. D’igual manera, també es podrà comprar en posteriors presentacions que s’estan programant pel mes de maig.

“Recordis Ribes” és una producció feta l’any 2011 per part de l’Ajuntament, realitzada per Magí Fortuny, Carles Miret i Miquel Obenza i la col·laboració de Canal Blau/Maricel Televisió. El reportatge es va fer amb el recull d’una vintena d’entrevistes a ribetans i ribetanes que expliquen els seus records de la guerra civil, la supervivència en temps de postguerra, la vida de casa a la plaça, l’educació, l'economia, les festes populars i la recerca de recursos, entre d’altres. La gravació va ser un encàrrec del Consistori en motiu de la posada en marxa de l’arxiu de testimonis de la història oral del municipi.

La sèrie documental permet a l’espectador poder analitzar com ha evolucionat Ribes i les Roquetes durant els últims anys.
Els  enregistraments restaran com a document videogràfic testimonial per recordar, des de la subjectivitat, diverses dècades de la vida local. Els costums, l’organització familiar, l’economia domèstica, el dia a dia, la feina… Tot aquest material, hores i hores d’entrevistes, es pot consultar a l’Arxiu Municipal. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No