Festa Major 2019

Sitges obre el procés participatiu per definir el nou Protocol de la Festa Major

Les persones que ho desitgin poden participar a través del nou portal participatiu Decidim Sitges

Redacció Sitges 27-03-2019 16:03 Lectures 1477
Sitges obre el procés participatiu per definir el nou Protocol de la Festa Major. Ajuntament de Sitges

Sitges obre el procés participatiu per definir el nou Protocol de la Festa Major. Ajuntament de Sitges

El portal Decidim Sitges de l’Ajuntament ja ha obert el procés participatiu sobre el nou Protocol de Festa Major. Fins el 25 d’abril de 2019 ciutadania, organitzacions i associacions poden fer arribar les seves opinions a l’Ajuntament de Sitges mitjançant la formulació de propostes a través del portal web. Per poder participar, cal registrar-se al portal a través d’un formulari senzill on es demana nom i cognom, i correu electrònic.

Un cop es tanqui la fase de recollida de suggeriments, el departament de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament farà un informe amb les aportacions realitzades exposant els suggeriments rebuts i justificant tècnicament els que es tindran i els que no es tindran en compte.

El document elaborat pel Consell del Patrimoni Festiu de la Festa Major consta de 100 pàgines en les que es cataloga el valor patrimonial de les festes de Sant Bartomeu i Santa Tecla, i es creen fitxes específiques de cada ball i de les músiques, entre d’altres. També s’estableixen les conductes que han de tenir els participants dels balls.

La finalitat amb el document és fixar l'estructura de la festa, el patrimoni material i immaterial, i les normes a complir. Tal com es descriu en el protocol, es regula el bon funcionament de la Festa Major i es vol evitar arbitrarietats i conflictes d'interessos entre institucions, grups i col·lectius que participen i ajuden en la seva organització i celebració.

El primer protocol de la Festa Major de Sitges es va aprovar el 8 de maig de 2005 i posteriorment es va modificar parcialment el 31 de maig de 2010. Ara, el ple municipal ha aprovat inicialment el nou protocol de la Festa Major de Sitges, que té en compte les especificitats de la celebració com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional al juliol del 2016. El protocol s’ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, ERC, PSC, C’S, CUP, SGI, PP i de la regidora no adscrita Carme Gasulla; i les abstencions de NH i del regidor no adscrit, Miguel Ángel Bastenier.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No