Fossilitzem-nos

Vinseum tanca l’exposició “Sireni & Co. De quan el Penedès era mar” amb la xifra rècord de 5.368 visitants

Des d’ara la reproducció a escala real del sireni dona la benvinguda al visitant al pati del Palau Reial

Els tallers educatius adreçats a públic escolar sumen un miler d’estudiants

Redacció Vilafranca del Penedès 27-03-2019 16:07 Lectures 1262
Vinseum tanca l’exposició “Sireni & Co. De quan el Penedès era mar” amb la xifra rècord de 5.368 visitants. Vinseum

Vinseum tanca l’exposició “Sireni & Co. De quan el Penedès era mar” amb la xifra rècord de 5.368 visitants. Vinseum

L’exposició Sireni & Co. ha tancat portes aquest diumenge 24 de març amb una magnífica acollida de públic, sumant en més de cinc mil els visitants que han vingut durant els tres mesos d’obertura. Cal destacar que un miler d’alumnes de primària i de secundària de diferents escoles i instituts del Penedès han gaudit de l’exposició a través de “Fossilitzem-nos”, l’activitat que el departament educatiu del museu ha creat en el marc d’aquesta exposició. Així mateix, les diferents activitats paral·leles programades a l’entorn de l’exposició han tingut també una molt bona resposta de públic.

L’exposició, de producció pròpia, ha permès tornar a mostrar algunes de les peces més emblemàtiques de la col·lecció de paleontologia del museu i a la vegada que ha servit per posar el focus en el Penedès remot del període miocènic. Partint de l’exemplar de Metaxythérium catalaunicum que dona nom a l’exposició com a peça central, s’ha pogut explicar com era el Penedès de fa 16 milions d’anys, el moment en què va viure aquest mamífer marí a casa nostra. Els hàbitats i les espècies que l’acompanyaven s’han pogut recrear gràcies a la incorporació a la sala d’una setantena d’objectes fòssils de la col·lecció paleontològica.

Un cop desmuntada l’exposició, la reproducció a escala real del fòssil de sireni s’ha traslladat al pati del Palau Reial, lloc des d’on l’animal marí prehistòric dona ara la benvinguda als visitants de VINSEUM.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament