Art urbà

Una cinquantena d'artistes participen a la mostra de grafit i art urbà Vilagraff

La mostra, organitzada per l'entitat vilanovina Organització Zero amb el suport de la Regidoria de Joventut, s'ha celebrat aquest cap de setmana

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-04-2019 18:25 Lectures 1117
Una cinquantena d'artistes participen a la mostra de grafit i art urbà Vilagraff. Ajuntament de Vilanova

Una cinquantena d'artistes participen a la mostra de grafit i art urbà Vilagraff. Ajuntament de Vilanova

Les parets del pas sota via de la Rambla Pirelli han estat l'escenari aquest dissabte i diumenge d'una exhibició de grafits organitzada per l'entitat Organització Zero, que es dedica a la promoció del grafit i l'art mural. Al llarg dels dos dies de Vilagraff una cinquantena d'artistes, majoritàriament de Vilanova però també de Cubelles, Canyelles, Mataró, Sabadell i Barcelona, han pintat murals de temàtica lliure a les parets del pas sota via de la Rambla Pirelli.

En un dels dos costats del pas s'han renovat les parets que ja s'havien pintat l'any 2013. Aquestes parets estan incloses en el Catàleg de murs per a la realització d'obres d'art mural de la ciutat, en la categoria de murs d'especial interès, que són aquells murs de la ciutat reservats per a accions de concursos o mostres en col·laboració amb l'Ajuntament.

Les parets de l'altre costat del pas, que no formem part de l'inventari actual i que no s'havien pintat fins ara, s'han afegit, ja que sovint quedaven embrutades per tags o altres tipus de pintades vandàliques, que cal diferenciar de l'art mural del grafit.

La mostra s'emmarca en el projecte Project G, liderat per la Regidoria de Joventut, que té com a finalitat fer que els grafits i art mural es reconeguin per la societat com una activitat artística que els joves utilitzen com a canal d'expressió i comunicació amb el seu entorn. Project G fa que es realitzin sota un marc normatiu, per afavorir i promoure un ús de l'espai públic respectuós amb totes les sensibilitats.

L'entitat sense ànim de lucre Organització Zero col·labora estretament amb l'Ajuntament, desenvolupant una tasca preventiva d'acció social i educativa a la ciutat. Durant els 9 anys de trajectòria en el foment d'aquesta pràctica artística a la ciutat, l'entitat ha realitzat diferents exhibicions i pintades grupals a d'altres parets d'especial interès, com ara el pas sota via del carrer de Josep Coroleu. Aquesta associació també ha impartit nombrosos tallers adreçats a diferents col·lectius:, com els centres oberts, la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida), infants de l'escola Aragai, i els joves participants de l'Estiu Mogut.

Després d'aquesta primera edició de Vilagraff, els organitzadors es mostren satisfets amb la participació i el resultat de les intervencions artístiques, i tenen la intenció de repetir-la anualment en les mateixes parets, fidels al caràcter de renovació i canvi d'aquesta disciplina artística.

D'aquesta manera Vilanova s'uneix a exhibicions similars que es porten a terme a d'altres poblacions catalanes, com Castelldefels, Rubí, El Vendrell o Parets del Vallès.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament