Teatre Principal

Les creacions més trencadores del panorama teatral català arriben a Vilanova amb Noves escenes

“Conferència espectacular” amb David Espinosa, “Raphae¨lle”, de La Conquesta del Pol Sud, i Kingdom, de l'Agrupación Señor Serrano, al Teatre Principal de Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-04-2019 17:38 Lectures 3079
El Teatre Principal acollirà algunes de les creacions més trencadores del panorama teatral català dins del projecte Noves escenes. EIX

El Teatre Principal acollirà algunes de les creacions més trencadores del panorama teatral català dins del projecte Noves escenes. EIX

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú programarà aquesta temporada obres de noves escenes que trenquen amb les regles del teatre més convencional. Es tracta de la Conferència Espectacular, de David Espinosa i l'obra Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud. Mentre que de cara la temporada vinent es programarà Kingdom de la companyia Agrupación Señor Serrano.

La Conferència Espectacular és un espectacle divulgatiu de David Espinosa on s'explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d'Europa.

Aquestes obres es programen en el marc del projecte Noves Escenes de la Xarxa Transversal, del qual el Teatre Principal en forma part, que busca apropar al públic d'arreu de Catalunya les noves dramatúrgies que s'estan realitzant dins del territori català.

La iniciativa Noves Escenes, nom amb el qual es coneix també el teatre innovador i més experimental, és un dels projectes que produeixen alguns dels principals teatres de Catalunya ( Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa, Vilanova i la Geltrú) i el duen a terme a través del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals del que en formen part. L'objectiu del projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l'escena catalana. D'aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l'oferta d'aquest tipus d'espectacles.

Vilanova i la Geltrú és un dels deu municipis membres de la Xarxa que aquest any produeixen i inclouran en les programacions dels seus teatres espectacles de noves dramatúrgies.

 

CONFERÈNCIA ESPECTACULAR

L'artista David Espinosa ofereix un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i la resta d'Europa a través de les seves pròpies vivències. Conferència Espectacular es converteix, doncs, en una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries, combinant la paraula amb la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres.

Conferència Espectacular es podrà veure al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú el 13 abril, a les 19 h.

 

RAPHAËLLE

Raphaëlle, de la companyia La Conquesta del Pol Sud, es basa en l'experiència real de canvi de gènere de Raphaëlle Pérez. L'obra, protagonitzada per aquesta dona trans, ens parla del seu recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, el trencament dels motlles i l'autoafirmació. La seva lluita individual obliga a l'espectador a replantejar-se convencions, referents i models de la societat en la qual vivim. El muntatge de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud combina testimonis reals amb investigació periodística per projectar una mirada, a cavall entre racionalitat i emoció, sobre un món en plena transformació, sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l'educació i els rols assumits. L'espectacle Raphaëlle completa la trilogia encetada amb Nadia (història d'una jove afgana) i Clàudia (el testimoni d'una filla de desapareguts a l'Argentina).

Raphaëlle es podrà veure al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú el 4 de maig, a les 21h.

Les entrades de la Conferència espectacular i de Raphaëlle es poden comprar al web del Teatre www.elprincipal.cat, a taquilles els dissabtes de 17 a 20h o 1 hora abans de l'obra.

 

KINGDOM

L'Agrupación Señor Serrano s'endinsa en el capitalisme salvatge amb Kingdom, una peça que explora el llenguatge multimèdia per parlar sobre el consumisme i la viralitat a partir de la figura de King Kong. Amb aquesta obra, l'Agrupación Señor Serrano, guardonada amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia 2015 i el Premi Ciutat de Barcelona 2016, explora la idea de cinema en temps real. La dramatúrgia es desplega a través de la superposició de diferents capes que es van mostrant principalment mitjançant l'ús de càmeres de vídeo, maquetes i projeccions. En aquesta ocasió però, la companyia presenta una ampliació del seu llenguatge escènic a través d'un dispositiu que compta amb una decidida aposta pels elements realitzats en viu: música, performance i moviment.

Kingdom es podrà veure al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú la temporada que ve, d'octubre 2019-gener 2020.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No