Música popular i tradicional

Miquel Gil, Clàudia Cabero i Amsterdam Klezmer Band encapçalen el cartell del FIMPT 2019

El festival recupera l’escenari central a la plaça de la Vila amb un nou sistema de sonorització

ACN Vilanova i la Geltrú 03-04-2019 19:39 Lectures 2952

El cartell del FIMPT 2019 (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) ha desgranat els principals artistes d’una edició que se celebrarà del 14 al 16 de juny. El cantant valencià Miquel Gil, la guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània, Clàudia Cabero, i la formació holandesa Amsterdam Klezmer Band encapçalen el cartell d’enguany. El director artístic, Jordi Paulí, ha destacat que aquesta edició reuneix “propostes fresques i potents”. Una de les principals novetats serà la recuperació de l’escenari principal de la plaça de la Vila amb un nou sistema de sonorització que se cenyirà a l’ordenança de sorolls i vibracions al centre de la ciutat, seguint les directrius del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) relacionades amb l’impacte dels concerts i les molèsties als veïns.

Pel que fa a la resta de la programació, la direcció del FIMPT també ha destacat l’aposta per la música del territori proper. En aquesta línia, hi ha ‘La música dona’, l'espectacle inaugural del 14 de juny al Teatre Principal, ideat pel grup Clau de Mar i la Cobla Maricel. Es tracta d’un homenatge a la música tradicional, a la cançó i a la dansa, alhora que es converteix en una reivindicació del paper de de la dona.

Encara en clau catalana, el cartell també comptarà amb el grup empordanès La Puça, conegut fins fa poc com La Puça Diatònica. La formació presentarà ‘L’any de la picor’, un disc de tretze temes de folk, música mediterrània i clàssics de taverna.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré