Autoria

Les jornades Soc Autor arriben a Vilafranca amb un debat sobre la indústria musical

L'Escorxador acollirà una taula rodona comptarà amb autors consolidats i professionals del sector i que té per objectiu orientar aquells artistes que vulguin impulsar els seus projectes musicals

Redacció Vilafranca del Penedès 04-04-2019 13:28 Lectures 2442
Les jornades Soc Autor arriben a Vilafranca amb un debat sobre la indústria musical. EIX

Les jornades Soc Autor arriben a Vilafranca amb un debat sobre la indústria musical. EIX

Tirar endavant un projecte musical no és feina fàcil. Cal treballar unes cançons, un directe, trobar els músics adequats, la sonoritat idònia, unes lletres que generin alguna reacció a l'oient... Però tot això no és suficient. També són necessaris companys de viatge en el terreny no estrictament artístic: una discogràfica, un management, algú que gestioni la comunicació... De tota aquesta vessant tractarà la taula rodona que se celebrarà el proper dijous 11 d'abril a l'Escorxador de Vilafranca.

L'acte s'emmarca dins el programa Soc Autor, un projecte de la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música que en aquesta ocasió suma també la complicitat de l'Ajuntament de Vilafranca per dur a la ciutat una sessió formativa que vol ser una eina d'ajuda per a autors emergents a l'hora de tirar endavant els seus projectes musicals.

Què em pot aportar una discogràfica? I una empresa de comunicació? I de booking? Necessito un management? Com el trobo? Com puc saber si les persones amb qui treballo són les idònies? Molt possiblement aquestes -i moltes altres- preguntes han passat pel cap de tot músic que comença. Per això, el debat comptarà amb autors ja consolidats i diversos professionals del sector per abordar el funcionament de la indústria musical i com relacionar-t'hi com a músic.

Es tractarà d'un debat obert, que donarà veu al públic i en què també s'abordarà l'autogestió i la reflexió sobre quins de tots aquests companys de viatge són realment necessaris i quines tasques poden assumir, o no, els propis músics.

Sobre el Soc Autor

La iniciativa Soc Autor posa en primera línia la feina de l'autor per dotar-lo d'eines, oferir-li assessorament i formació, i afavorir un intercanvi d'experiències a través del treball en xarxa. L'objectiu de Soc Autor és, novament, promoure el fet autoral, reconèixer la tasca d'aquest col·lectiu i enriquir-lo en coneixements.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No