Incursió Social

El grup de Teatre Inclusiu de Sitges comença a treballar amb una proposta teatral per al juny

L’actriu sitgetana Anna Barrachina i la coreògrafa, Vero Cendoya, conjuntament amb l’equip d’Incursió Social, formen l’equip docent i artístic de la primera edició d’aquest projecte

Redacció Sitges 08-04-2019 17:41 Lectures 3081
El grup de Teatre Inclusiu de Sitges comença a treballar amb una proposta teatral per al juny. Ajuntament de Sitges

El grup de Teatre Inclusiu de Sitges comença a treballar amb una proposta teatral per al juny. Ajuntament de Sitges

Una vintena de persones treballa amb l’associació Incursió Social, amb el suport de la regidoria de Benestar i Família, per preparar un espectacle que s’estrenarà al juny. Es tracta d’un projecte de teatre inclusiu, dirigit per professionals reconeguts de les arts escèniques, que vol normalitzar la diversitat, afavorir la convivència, la comunicació i la interacció entre persones amb discapacitat i voluntaris.

L’actriu sitgetana Anna Barrachina i la coreògrafa, Vero Cendoya, conjuntament amb l’equip d’Incursió Social, formen l’equip docent i artístic de la primera edició d’aquest projecte que ja ha començat a coordinar un grup de participants, d’entre 16 i 60 anys, per posar en escena una reflexió en clau d’humor sobre el món de l’art.

El muntatge es construeix en tres mesos, des d’aquest mes d’abril i fins al juny, a partir de la proposta de l’equip artístic i dels mateixos actors que contribueixen també a crear-lo. El resultat final del procés creatiu d’aquest treball, serà ‘Artipunt’, una comèdia derilant, plena d’humor i moments de gran tendresa. L’espectacle mostrarà com els visitants d’una exposició arriben expectants per veure l’obra magna d’un artista internacional. El quadre més important del món ja hauria d’haver arribat al museu, però una sèrie d’imprevistos fan que es retardi.

Els participants formen un grup molt heterogeni i treballen dues tardes a la setmana no només per convertir-se en actors sinó també en protagonistes del procés creatiu. La metodologia emprada es basa en la creació col·lectiva per aconseguir que les persones participants desenvolupin capacitats interpretatives i creatives amb la diversió i el joc com a pauta principal de l’experiència teatral. A partir de la temàtica escollida es treballa el procés de creació del muntatge teatral, des del naixement de la idea fins a la posada en escena del muntatge davant del públic. El treball és dinàmic  i posa en valor les habilitats de cadascun dels participants a través de la paraula, el moviment i l’experimentació en diferents disciplines. Aquesta experiència teatral permet millorar l’autoestima i la personalitat dels participants i crear entre ells vincles que potser, d’altra manera no es coneixerien.

Els assajos es realitzen dos dies a la setmana: els dilluns i dimarts de 16.00 a 18.30 hores. Les dues primeres sessions van tenir lloc al local del costat del Centre de Dia L’Aplec, però a partir del dilluns 8 d’abril es faran a la sala polivalent del Servei d’Intervenció Socioeducativa (Plaça de Catalunya, s/n). 

L’última setmana, abans de la representació de l’obra, serà intensiva per al grup ja que farà un assaig cada dia a l’Escorxador per adaptar-se a l’espai on posaran en escena el muntatge. Després del treball intens que els participants hauran realitzat durant tres mesos, el muntatge s’estrenarà a final de juny a l’Escorxador davant del públic.

Si alguna persona està interessada a participar encara es pot apuntar fins al 9 d’abril. La sol·licitud caldria fer-la prèviament al Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Sitges al telèfon 93 811 13 80 o per correu electrònic a: inclusió@sitges.cat. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No