Capitalitat de la Cultura Catalana

Es posen a la venda les figures dels Gegants del Vendrell

És una proposta d'entitats del Seguici de festa Major en el treballs previs a la Capitalitat de la Cultura Catalana del 2020 per crear un catàleg de reproduccions dels diferents elements de la festa

Redacció El Vendrell 09-04-2019 11:40 Lectures 1696
Es posen a la venda les figures dels Gegants del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Es posen a la venda les figures dels Gegants del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Aquest dilluns 8 d’abril, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, s’han presentat les figures de goma rèplica dels Gegants del Vendrell, Salvador i Teresa, que precisament l’any vinent compleixen 90 anys. Un acte que ha comptat amb la presència d’una representació de la família gegantera del Vendrell, així com dels Administradors de Santa Anna.

La regidoria de Cultura ha recollit la voluntat expressada per diverses entitats del Seguici de festa Major en el treballs previs a la Capitalitat de la Cultura Catalana del 2020 en el sentit d’anar creant un catàleg de reproduccions dels diferents elements del Seguici festiu. Així, l’any vinent es posarà a la venda un altre element, que ja en aquest cas i també en els anys següents serà proposat per la Comissió de Cercavila i la Comissió de Foc. 

Les figures tenen un preu de 25 euros cadascuna i estan fetes per l’empresa Festiari.cat, encarregada de reproduir en goma moltes de les figures que participen en les festes tradicionals de Catalunya a mida dels infants, per donar-los la possibilitat de tenir com a element de joc un bocí de la cultura popular en forma de gegant, de bèstia o de capgròs, entre altres.

Les figures es podran comprar a les oficines de la Regidoria de Cultura, el Museu Deu, la Casa Museu Àngel Guimerà i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. En el cas de comprar les dues, a més, es regala uns retallables de la Festa Major.

Pel president dels Gegants del Vendrell, Joan Farré, el fet que hagin estat els gegants vells els primers de la col·lecció del festiari vendrellenc “és un orgull, ja que són dues figures emblemàtiques molt estimades per la gent del Vendrell, especialment pels nens”.

Per la Regidora de Cultura, Eva M. Serramià, “les figures dels gegants poden ser una bona opció perquè els padrins i padrines puguin guarnir les mones dels seus fillols i filloles aquesta Setmana Santa”.  D’altra banda, també va ressaltar que al voltant de les figures del festiari existeix un ampli moviment col·leccionista, molt interessat en adquirir aquest tipus de peces.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament