Dia de la Dansa

El Dansòmetre arriba a la 2a edició aglutinant el dia de la Dansa al carrer i espectacles professionals

Les escoles de dansa ocuparan matí i tarda la rambla de Sant Francesc on oferiran els treballs que han preparat per exhibir la feina feta al llarg del curs

Redacció Vilafranca del Penedès 10-04-2019 11:12 Lectures 1852
El Dansòmetre arriba a la 2a edició aglutinant el dia de la Dansa al carrer i espectacles professionals. Ajuntament de Vilafranca

El Dansòmetre arriba a la 2a edició aglutinant el dia de la Dansa al carrer i espectacles professionals. Ajuntament de Vilafranca

El Dansòmetre arribarà a la 2a edició amb l’actual format encetat l’any passat i que combina les activitats al carrer de les escoles de dansa al voltant del Dia de la Dansa (29 d’abril) i espectacles professionals d’aquesta disciplina artística. L’activitat, que se celebrarà entre el 26 d’abril i el 3 de maig, s’ha presentat aquest matí al vestíbul del teatre Cal Bolet, a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, acompanyat de la tècnica de Cultura, Carla Sanmartín, i del coreògraf i ballarí, Miquel Barcelona, que enguany serà l’encarregat d’aplegar ballarins i ballarines de les diverses escoles de dansa de Vilafranca i crear un espectacle nou que es presenta al públic en el marc del festival.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha destacat que el Dansòmetre neix amb la voluntat de “donar més pes a la dansa dins la programació d’activitats escèniques i posar en valor les activitats al voltant del Dia de la Dansa, on participen molts escoles de dansa de Vilafranca”.

La tècnica de Cultura, Carla Sanmartín, ha explicat que enguany la celebració del Dia de la Dansa serà el diumenge més proper al 29 d’abril, és a dir, diumenge 28 d’abril i enguany les escoles de dansa ocuparan matí i tarda la rambla de Sant Francesc on oferiran els treballs que han preparat per exhibir la feina feta al llarg del curs. “És l’activitat que ve de més lluny. Totes les escoles combinen horaris i espai davant d’un públic comú”, ha explicat. Simultàniament, tindrà lloc l’Off Dansòmetre, el dia 28, a la tarda, a la plaça de Santa Maria, “on qualsevol persona, professional o no, apuntat-se prèviament, pot ballar lliurament en un espai preparat per a l’ocasió”, ha dit Sanmartín. El mateix dia tindrà lloc una ballada de country amb Gatzara Country Olèrdola, a la tarda, a la plaça de la Constitució, i dues classes obertes a la rambla de Sant Francesc, de swing a càrrec de Swing Vilafranca, al migdia, i de hip-hop liderada per la companyia Get Bak, a la tarda.

Les escoles de dansa participants enguany al Dia de la Dansa són: Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, Escola de Dansa CAS, Escola Montagut, Atrezzo, Dance, Gatzara Country Olèrdola, Swing Vilafranca, Farasha, Associació Rítmica Penedès, Cascavells, La Danseria, Flamen-K i CSH Vilafranca.

Pel que fa als dos espectacles professionals programats, el primer serà divendres 26 d’abril amb It started with a dance / Dancing graffiti, i l’altre divendres 3 de maig amb Pelegrins, de la Cia. Miquel Barcelona, que presenta una peça que combina la dansa i la música en directe. Dins del Dansòmetre, aquesta peça es convertirà en la suma d’aquest projecte original més un treball previ de creació col·lectiva que Miquel Barcelona, com a coreògraf convidat, haurà realitzat a Vilafranca amb ballarins i ballarines de les diverses escoles de dansa de Vilafranca i que es materialitzarà aquell dia damunt de l’escenari. “Unes 40 persones participaran en els tallers previs i en l’assaig general el mateix dia 3 amb una implicació i una dinàmica de treball molt positiva”, ha remarcat Miquel Barcelona.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No